You are currently viewing Prva tekma drugoligašev odločena šele v podaljšku

Prva tekma drugoligašev odločena šele v podaljšku

Če gre soditi po prvem obračunu, se nam letos v 2. slovenski košarkarski ligi obeta zares razburljiva sezona. Njena prva tekma se je namreč po kar 204 doseženih točkah končala šele po dodatnih petih minutah igre.

Prve zmage so se razveselili branilci naslova iz Podčetrtka, ki so na domačem parketu gostili Celje in ga po izredno izenačeni igri in podaljšku ugnali s 103:101.

Na štajerskem derbiju je prve tri točke dosegel Tadej Koštomaj, potem pa sta se moštvi začeli hitro izmenjavati v vodstvu, zato se v prvem polčasu (59:51) nobeni strani ni uspelo oddaljiti za več kot 8 točk.

V tretji četrtini si gostitelji niso uspeli zagotoviti odločilne prednosti, v četrti četrtini pa so gostje zaigrali na vse ali nič in s tremi delnimi nizi (5:0, 6:0 in 5:0; Jimmie Hunt in Jan Rizman 5, Matic Grušovnik 4, Koštomaj 2) v zadnji minuti rednega dela igre izid poravnali na 95:95.

V težko pričakovanem podaljšku smo na prvi koš čakali skoraj dve minuti, ko je svojo 10. točko dosegel Ivan Držić. Že v naslednjem napadu je Jure Štruc odgovoril z zadetim metom za tri točke, po novih dveh izenačenjih pa je na sceno stopil Dejan Milašinović in 9 sekund pred koncem tekme z uspešnim metom z razdalje priboril zmago Podčetrtku.

Milašinović je bil tudi sicer prvi strelec in najkoristnejši igralec zmagovalcev, saj je za njihovo prvo zmago prispeval kar 30 točk in 11 podaj, dvojnemu dvojčku pa dodal še 6 skokov in 1 pridobljeno žogo. Pri poražencih je bil najbolj učinkovit Salih Nuhanović, ki je zbral 19 točk, 18 skokov, 7 izsiljenih osebnih napak ter 3 blokade, podaje in pridobljene žoge.

Ostale tekme prvega kroga 2. SKL bodo na sporedu danes (Hrastnik – Portorož, Mesarija Prunk Sežana – Plama-pur), jutri (Brinox Medvode – Žoltasti Troti), 17. oktobra (Grosuplje – LTH Castings) in 7. novembra (ECE Triglav – Parklji).

2. SKL, 1. kolo:

Petek, 5. oktober:

TERME OLIMIA PODČETRTEK – CELJE 103:101 (26:28, 33:23, 19:19, 17:25, 8:6)
Milašinović 30, Cerkovnik 23, Štruc 16; Hunt 22, Nuhanović 19, Rizman 16.

STATISTIKA

Jan Kropf

foto: KK Terme Olimia Podčetrtek

Sorodni prispevki: Danes začetek 2. SKL

Dodaj odgovor