You are currently viewing Danes začetek 2. SKL

Danes začetek 2. SKL

S štajerskim derbijem med Termami Olimio Podčetrtkom in Celjem se danes začenja nova sezona druge slovenske košarkarske lige, v katero domala vsaka ekipa vstopa z visokimi pričakovanji.

Aktualni prvaki in lani četrtouvrščeni Celjani bodo za prvo žogo skočili ob 20.30 uri v Podčetrtku, ostali udeleženci tekmovanja pa bodo na tekmi prvega kroga nastopili 6. (Hrastnik – Portorož, Mesarija Prunk Sežana – Plama-pur), 7. (Brinox Medvode – Žoltasti Troti) ali 17. oktobra (Grosuplje – LTH Castings) oziroma 7. novembra (ECE Triglav – Parklji).

Dvanajst moštev bo preboj v ligo Nova KBM iskalo v spremenjenem tekmovalnem sistemu. V rednem delu bodo ekipe po dvokrožnem sistemu odigrale 22 krogov, po njegovem koncu pa bo prvih osem ekip z boji nadaljevalo v četrtfinalu, zadnje štiri pa se bodo borile za obstanek.

Zmagovalec končnice bo napredoval v 1. SKL, zadnji dve ekipi lige za obstanek pa bosta nazadovali v 3. SKL.

BRINOX MEDVODE (lani 9. mesto)

Prišli: Andraž Burja (Janče), Jure Mišič (Postojna), Stefan Tovilović (Šenčur GGD), Kevin Alexander Podpečan (Parklji).
Odšli: Peter Bradač (Globus), Matej Cenčič (Tolmin), Luka Snoj (Grosuplje), Žan Đogić (Postojna), Lovro Fižuleto, Edis Mahmutović, Grega Kajnih, Nikola Vračevič (Ljubljana).

Andrej Božič, trener Brinoxa Medvod:
“Na novo sezono smo dobro pripravljeni, vsekakor pa je naš osrednji cilj, da se izognemo mestom, ki vodijo v ligo za obstanek. Upamo, da nas bo spremljalo malo poškodb in tudi vsem ostalim klubom želim veliko sreče.”


CELJE (lani 4. mesto)

Prišli: Ivan Držić (Hopsi Polzela), Andraž Stropnik (Hopsi Polzela), Jimmie Lee Hunt (Levski Sofija), Adrijan Hrušovar (Keleja), Salih Nuhanović (Inter Bratislava), Jan Rizman (Šentjur).
Odšli: Matej Krušič (Šentjur), Ilija Zolotič (AKK Branik), Tim Tomažič (Tenerife), Matic Perger (Vojnik), Matej Franko (Modena).

Robi Ribežl, trener Celja:
“V sezono vstopamo z visokimi pričakovanji. Ekipa je sestavljena iz izkušenih ter mladih in perspektivnih igralcev. Upam na čim manj poškodb in čim več dobre igre.”


ECE TRIGLAV (lani 5. mesto)

Prišli: Tomo Čajič (Grosuplje), Mensud Julević (Villach Raiders), Jure Samec (Vojnik), Anže Vinazza (Grosuplje).
Odšli: Jure Gabrovšek, Žan Hribar, Matija Vravnik (LTH Castings), Luka Mežan, Tim Nograšek (Stražišče – posoja), Luka Vujić (Stražišče – posoja), Želimir Zagorac.

Tomaž Fartek, trener ECE Triglava:

“Zelo smo zadovoljni s sestavo ekipe, zato se že veselimo začetka sezone. Imamo odlično zmes izkušenj in mladosti, s katero želimo prikazati moderno igro, ki bo privabila kranjske košarkarske navdušence. Verjamemo, da imamo ekipo za zgornji del oziroma vrh našega tekmovanja, zato nam tekmovalnih ambicij nikakor ne primanjkuje. Kot je značilno za naš klub, bomo poleg dobrega rezultata poskušali razviti ter predvsem uveljaviti tudi igralce iz mladinskega pogona.”


GROSUPLJE (lani 10. mesto)

Prišli: Jernej Andolšek Heine (Petrol Olimpija – posoja), Žiga Likar (Petrol Olimpija), Aljaž Marinč (Petrol Olimpija – posoja), Rok Savič (Globus – posoja), Luka Snoj (Brinox Medvode), Nikolas Šuša (MBC Junior Sixers).
Odšli: Peter Košir (Ljubljana), Milan Kovačevič, Aleš Kunc, Benjamin Međič (Postojna), Matej Sušec, Matija Trampuš (Mesarija Prunk Sežana), Anže Vinazza (ECE Triglav).

Peter Hojč, trener Grosuplja:

“Že drugo sezono zapored se v tekmovanje podajamo z izredno mlado ekipo, saj premoremo samo enega igralca, starejšega od 22 let. Zavedamo se, kaj to pomeni, na kakšen način moramo igrati, ter tako optimistično gledamo na začetek sezone. Vzponi in padci se bodo zagotovo dogajali, želimo pa jih manj kot minulo sezono, saj je za nami eno leto dragocenih izkušenj, katere bomo poizkušali unovčiti. Na domače tekme tako vabimo čim več gledalcev, katere bomo razveseljevali z borbeno in atraktivno igro.”


HRASTNIK (novinec, lani 2. mesto v 3. SKL)

Prišli: Marko Čergič (LTH Castings), Žiga Debelak (Šentjur-posoja), Luka Grivec (Rudar), Davor Pečovnik (Celje).
Odšli: Sergej Ašič, Alen Hasanović, Staš Kaljdžiski (Terme Olimia Podčetrtek), Žan Kellner, Jan Kellner (Zlatorog), Anže Pavliha.

Blaž Bergant, trener Hrastnika:

“Vsi skupaj že komaj čakamo na začetek sezone, kjer smo si postavili cilj uvrstiti se vsaj v četrtfinale. Ekipo smo dopolnili s tremi novinci – Čergićem, Pečovnikom in Debelakom, ki so pokrili najbolj podhranjena igralna mesta. Povprečna starost ekipe je dobrih 22 let, ob dveh izkušenih igralcih, Ovniku in Godiclju, se bodo mladi igralci imeli možnost dokazati in napredovati. Zasavje je tako spet končno dobilo drugoligaša, vse ljubitelje košarke pa že vabim na prvo prvenstveno tekmo proti Portorožu. S fanti smo trdno odločeni, da bomo vsako tekmo dali vse od sebe ter da bomo šli proti vsakemu nasprotniku na zmago.


LTH CASTINGS (lani 3. mesto)

Prišli: Matic Vesel (Helios Suns), Urban Oman (Helios Suns), Luka Kureš (Ljubljana), Martin Jakovina (Pivka), Vid Mehle (Slovan), Bine Prepelič (Helios Suns – posoja), Matija Vravnik (ECE Triglav).
Odšli: Marko Čergič (Hrastnik), Jan Strmčnik (Šentjur), Matevž Mlakar (Petrol Olimpija), David Kralj (Petrol Olimpija), Jernej Mihalič, Jan Dornik (Loyola University Maryland).

Jaka Hladnik, trener LTH Castingsa:

“Tako kot v prejšnjo, bomo tudi v to sezono vstopili z izjemno mlado ekipo. Za nekaj igralcev bo to celo prva sezona v članski konkurenci. Na žalost nam je že na začetku sezone sreča obrnila hrbet, saj zaradi bolezni in poškodb treniramo oslabljeni. Kljub vsemu verjamem, da bodo fantje tekom sezone pokazali svoj pravi obraz in pripomogli k dobrim rezultatom. Cilj je obstanek v 2. SKL, kar fantje potrebujejo, pa je predvsem čas.”


MESARIJA PRUNK SEŽANA (lani 2. mesto)

Prišli: Niko Bačvič (Radenska Creativ), Gašper Jordan Rojko (Šentjur), Matija Trampuš (Grosuplje), Nik Kučej (Ježica), Robert Abramovič (Koš Celovec).
Odšli: Shaquille Duncan (Bankog Tigers), Miha Brundula, Dejan Milašinović (Terme Olimia Podčetrtek), Matic Sirnik (Worthersee Piraten), Matic Urbas (Parklji), Vito Furlan, Kristjan Stepančič.

Teddy Delač, trener Mesarije Prunk Sežane:

“Glede na to, da je ekipa popolnoma nova, pričakujem precej pestro in zanimivo sezono, polno izzivov. Trudili se bomo, da prikažemo hitro in atraktivno košarko ter da se po enegriji in načinu igre čim bolj približamo prvoligašem. Zastavili smo si visoke cilje, ker se želimo boriti za sam vrh lestvice. Upam, da se bo sezona končala brez poškodb in da se bomo na koncu vsi skupaj veselili napredka igralcev in rezultata kluba.”


PARKLJI (lani 7. mesto)

Prišli: Miha Blatnik (Vrani Vransko), Gregor Brecelj (Ajdovščina), Maj Dušanič (Slovan), Fin Lucu Dražovič (Petrol Olimpija), Matic Urbas (Mesarija Prunk Sežana).
Odšli: Tilen Čenčič, Samo Gaberšek, Patrik Kličič, Aljaž Korošec, Dan Osrečki, Stefan Radosavljević, Kevin Alexander Podpečan (Medvode), Dejan Mlakar (Litija).

Nejc Kobal, trener Parkljev:

“Po dveh mesecih priprav že nestrpno pričakujemo prve tekme. V sezono vstopamo dobro pripravljeni. Mladi igralci, ki so se lani razvijali ob izkušenejših soigralcih, bodo letos že prevzemali vlogo nosilcev igre. Drugoligaške ekipe so letos po večini sestavljene iz izkušenejših košarkarjev, tako da nam zagotovo ne bo lahko, a bomo na vsaki tekmi poskusili pokazati najboljšo igro in presenetiti nasprotnike.”


PLAMA-PUR (lani 8. mesto)

Prišla: Grega Sajevic (Šenčur GGD), David Ferenčić (Kvarner).
Odšla: Tjaž Hadalin (Rosa Vrhnika), Uroš Jenko.

Rok Dežman, trener Plame-pur:

“Po napornih pripravah ze nestrpno pričakujemo sobotni derbi. Odigrali smo kar nekaj pripravljalnih tekem, na katerih smo prikazali solidne predstave, ki nam kažejo da smo na pravi poti. V začetek lige vstopamo dobro pripravljeni in z veliko želje po zmagah, kar želimo dokazati že na prvi tekmi v Sežani.”


PORTOROŽ (lani 6. mesto)

Prišli: Jaka Drenik (Mesarija Prunk Sežana), Enej Miklavčič (Zlatorog), Matija Radanovič (Terme Olimia Podčetrtek), Martin Plahuta (Koš Koper), Teo Matej Klepač.
Odšli: Adin Kavgić (Trieste), Vadym Prokopenko (Dnipro), Luka Rožanc (Sixt Primorska), Max Adam Starman (Postojna), Martin Pišot, Jurij Pišot (Koš Koper), Alen Katonar, Keni Hvalec, Luka Cvetičanin, Rafael Baldassi, Leon Antonič.

Predrag Mušicki, trener Portoroža:

“S pripravami na novo sezono smo začeli dva tedna kasneje kot ostale ekipe. Naš cilj je, da sezono zaključimo na osmem mestu ter se tako izognemo ligi za obstanek. Na vsaki tekmi se bomo trudili, da bomo igrali lepo in atraktivno košarko.”


TERME OLIMIA PODČETRTEK (lani 1. mesto)

Prišli: Dejan Milašinović (Mesarija Prunk Sežana), Gašper Sevšek (Konjice), Rade Lisica (Lastovka), Luka Lupše (Šentjur), Staš Kalajdžiski (Hrastnik).
Odšli: Jernej Pešič (Bistrica), Matija Radanovič (Portorož), Sedin Karavdić.

Davor Brečko, trener Term Olimia Podčetrtka:

“Vsi se že veselimo začetka sezone. Že v prvem krogu nam prihaja v goste ekipa Celja, ki se je pred sezono znatno okrepila. Od mojih fantov pričakujem, da se bodo borili do zadnje minute in za vsako žogo, ter pustili srce na igrišču. Povabil bi tudi vse navijače, da nas pridejo podpret v čim večjem številu.”


ŽOLTASTI TROTI (novinec, lani 1. mesto v 3. SKL)

Prišli: Domen Janc (Škrljevo), Nejc Šmajdek (Krka), Rok Vidrih (Krka), Lan Lopatič (Krka), Martin Mežan (Kolpa Črnomelj).
Odšli: Matic Janc, Alen Kovač, Luka Medle, Tadej Mihalič, Nejc Šteblaj.

Luka Mittag, trener Žoltastih Trotov:

“Troti se izjemno veselimo začetka košarkarskega plesa v drugoligaški druščini. Za naš mladi klub je to izjemen tekmovalni in organizacijski izziv, zato smo se pred sezono na vseh področjih kluba nekoliko osvežili. Okrepili smo ekipo, svežega vetra pa smo dodali tudi med strokovni in organizacijski štab, ki bo poleg članske ekipe skrbel za vse potrebno tudi pri našem mladinskem pogonu, ki je pravkar pihal šele svojo drugo svečko na torti. V Novo mesto želimo pripeljati najmanj eno playoff tekmo in celo sezono bomo garali, da nam s skupnimi močmi to tudi uspe. Energija okoli kluba, pa tudi volja in želja po napredku so tisti razlogi, zaradi katerih iskreno verjamem, da bo rumena ekipa kos, za nas čisto novim, drugoligaškim izzivom.”

Jan Kropf/KZS

foto: arhiv Slovenske Košarke

Sorodni prispevki: Zmagovalci 2. SKL v novo sezono s 7 novinci

Dodaj odgovor