You are currently viewing Celjanke ostajajo uganka za Kranjčanke

Celjanke ostajajo uganka za Kranjčanke

Košarkarice Cinkarne Celja so že na prvih dveh tekmah v sezoni 2018/19 dokazale, da še zmeraj držijo primat najboljše ženske košarkarske ekipe na slovenskih tleh.

Varovanke Damirja Grgića so novo sezono odprle s preseženo stotico in domačo zmago proti Grosuplju (102:46), po državnem prvenstvu pa včeraj prvič nastopile še v regionalni ligi WABA in v gosteh večne tekmice iz vrst Triglava odpravile s kar 83:52.

Celjanke so obračun začele sanjsko in že po vsega treh minutah igre vodile s 16:0 (Rangie Bessard 7, Anđela Delić 4, Aleksandra Krošelj 3 in Zala Friškovec 2), po poznem, a silovitem odgovoru Kranjčank pa prvo četrtino dobile z 22:14.

V drugi četrtini smo pričakovali nov nalet gostiteljic, a namesto tega dobili novo kanonado gostij, ki so v preostalem delu prvega polčasa zbrale še 19 točk in si pred najdaljšim odmorom znova priigrale dvomestno prednost (23:41).

V drugem polčasu je razlika med državnimi prvakinjami in podprvakinjami le še rasla, po 7. točki Krošljeve ob koncu tretje četrtine (38:64) pa dvomov o končnih zmagovalkah ni bilo več.

STATISTIKA TEKME MED TRIGLAVOM IN CELJEM

Na strani Cinkarne Celja so 10 ali več točk dosegle štiri igralke, najbolj učinkovito predstavo pa je prikazala Američanka Rangie Bessard, ki je vpisala 23 točk, 6 skokov in 2 pridobljeni žogi, na strani Triglava pa je dvomestno število točk vknjižila le Urška Žibert (20).

V 2. krogu lige WABA bo Celje gostilo bolgarsko Montano, Triglav pa bo gostoval pri hrvaški ekipi Banovići.

Jan Kropf

foto: ŽKK Cinkarna Celje

Sorodni prispevki:

Državne prvakinje že na prvi tekmi presegle mejo 100 točk

Večni derbi že v 1. krogu

Dodaj odgovor