You are currently viewing Neporažene samo še Celjanke in Ljubljančanke

Neporažene samo še Celjanke in Ljubljančanke

V najbolj kakovostnem državnem prvenstvu za ženske je že na prvih osmih tekmah poraz utrpelo kar šest od skupno osmih sodelujočih ekip. Neuspeha ne poznata samo še Cinkarna Celje in Ježica, najtrofejnejša kluba v zgodovini slovenske ženske košarke, ki si skupaj lastita kar 51 od 58 naslovov.

Celjanke, že šestnajstkratne državne in štirinajstkratne pokalne prvakinje, so se v prvem krogu znesle nad Akson Ilirijo (92:34), v drugem krogu pa bile pričakovano boljše tudi od Konjic (79:45), medtem ko so Ljubljančanke, desetkratne državne in enajstkratne pokalne prvakinje, dve zaporedni zmagi vknjižile s prepričljivima predstavama proti Jasmin Sport Lediti (77:60) in Triglavu (72:52).

Pri Celju na uvodu letošnje sezone najbolj izstopajo članska reprezentantka na položaju krila Maruša Seničar (povprečno 8 skokov, 6,5 točke, 5 podaj, 3,5 ukr. žoge in 1 blokada), prva strelka prvenstva Lea Debeljak (20,5 točke, 5,5 skoka, 4 ukr. žoge in 2,5 podaje) in prav tako branilka Blaža Čeh (14,5 točke, 4 skoki ter 3 podaje in ukr. žoge), pri Ježici pa zaenkrat najbolj blestijo trenutno najkoristnejša (krilna) igralka lige Anja Dragar (14 točk, 8 skokov in 3 podaje), bosanska branilka in še predlani članica Celja Nikolina Delić (14 točk, 4,5 skoka, 3 ukr. žoge in 2 podaji) ter krilni center Ana Šarić (17,5 točke, 4,5 skoka, 2,5 ukr. žoge in 1 podaja).

Celje in Ježica sta vodilni moštvi tudi po številu doseženih točk (85,5 oz. 74,5), asistenc (22,5 oz. 18) in pridobljenih žog (16 oz. 16,5) na tekmo, mesto tretje najkoristnejše ekipe, ki je tretja tudi po številu točk, skokov in blokad na tekmo, pa zaseda prijetno presenečenje lanske sezone, Ledita.

Domžalčanke so po neuspehu proti Ježici na krilih svoje najkoristnejše igralke Urše Žibert (povp. 19,5 točke, 11 izs. os. napak in 6,5 podaje) premagale prav tako ljubljansko Ilirijo (73:69), eno zmago po prvih dveh krogih pa premorejo tudi Triglav, Grosuplje in Pro-Bit Konjice. Brez zmage sta tako samo še Ilirija in Maribor, ki v ligi letos nadomešča Domžale.

Jan Kropf

foto: ŽKK Cinkarna Celje

Dodaj odgovor