You are currently viewing Novopečeni prvoligaš ambiciozno v prihodnost

Novopečeni prvoligaš ambiciozno v prihodnost

Žensko košarkarsko društvo Ledita iz Domžal bo v prihajajočem tekmovalnem letu prvič v zgodovini okusilo žar borbe v najbolj kakovostnem slovenskem tekmovanju v ženski košarki, od katerega si veliko obeta že v svoji premierni sezoni.

Da bo novo poglavje v zgodovini kluba zapisano s čim bolj svetlečimi črkami, je njegova predsednica Elvira Rošić Ključanin na mesto glavnega trenerja članske ekipe postavila dosedanjega stratega Ilirije Alena Ploja, ki je ponujeno ponudbo sprejel z odprtimi rokami.

»Projekt me je pritegnil že zaradi dejstva, da gre za povsem novega slovenskega prvoligaša, ki ima za povrh še dobro vizijo in realne cilje za prihodnost. Dom je našel v novozgrajeni športni dvorani ob Srednji šoli Domžale, kjer bo skrbel tudi za uspešen razvoj svojih mlajših selekcij,« nam je o svojem novem delodajalcu zaupal Mariborčan Alen Ploj, ki bo imel pri kaljenju novih uspešnih košarkaric z Domžal pomoč pri dozdajšnjih trenerjih podmladka Triglava in Ježice.

Govora je o Urši Žibert in Janiju Kuclarju. Prva bo po novem vodila ekipo mlajših pionirk, drugi pa bo pri Lediti bdel na ekipama starejših pionirk in kadetinj, medtem ko klub v konkurenci mladink zaenkrat ne bo tekmoval.

Jan Kropf

foto: ŽKD Ledita

Dodaj odgovor