You are currently viewing Slovenke po potrditev vstopnice za EP 2019

Slovenke po potrditev vstopnice za EP 2019

Slovenska ženska članska izbrana vrsta se je v ponedeljek zbrala v Laškem ter z uvodnim treningom v dvorani Tri Lilije začela s pripravami na zadnji dve tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki bo med letošnjim junijem in julijem potekalo v Srbiji in Latviji.

Selektor Damir Grgić je za obračuna proti Finski in evropski podprvakinji Franciji vpoklical 12 košarkaric, ki bodo Slovenijo skušale obdržati na 1. mestu skupine E in ji zagotoviti vstopnico za njeno drugo veliko tekmovanje.

Med dvanajsterico je kapetanka Nika Barič, Shante Evans, Zala Friškovec, Tina Jakovina, Aleksandra Krošelj, Eva Lisec, Teja Oblak, Larisa Ocvirk, Annamaria Prezelj, Eva Rupnik, Maruša Seničar in novinka Lea Debeljak.

Slovenke, ki so po prvih štirih kvalifikacijskih tekmah še brez poraza, se bodo najprej, 17. novembra, pomerile s Finkami, štiri dni kasneje pa se bodo prav tako v gosteh zoperstavile še Francozinjam.

Nastop na evropskem prvenstvu si bodo zagotovile zmagovalke vseh osmih skupin ter šest najboljših drugouvrščenih ekip.

»Ko se zbere reprezentanca, so občutki vedno lepi. Mislim, da nas vsakič krasi res izjemno vzdušje in je vzpostavljen kult te mlade reprezentance, kar me res zelo veseli. V tem tednu nas čaka nekaj treningov ter pripravljalna tekma z reprezentanco Švedske, ki nam bo prišla zelo prav. Smo pa trenutno vsi skupaj maksimalno osredotočeni na tekmo s Finsko in o Franciji še ne razmišljamo. S peto zaporedno zmago želimo namreč potrditi odhod na evropsko prvenstvo,« je pred začetkom tretjega cikla kvalifikacij povedal selektor Damir Grgić.

Jan Kropf

foto: FIBA/KZS

Dodaj odgovor