You are currently viewing Nadarjena Slovenka se seli na Madžarsko

Nadarjena Slovenka se seli na Madžarsko

Slovenska reprezentantka Zala Friškovec, ki je zadnje štiri sezone nosila dres Cinkarne Celja, bo v novi sezoni igrala na Madžarskem. S klubom FCSM Csata iz Budimpešte je podpisala dveletno pogodbo, novim soigralkam pa se bo na treningih pridružila v ponedeljek.

Obetavna slovenska košarkarica, ki bo 10. oktobra dopolnila 20 let, je prve članske košarkarske korake v sezoni 2014/15 naredila v Grosuplju. Že naslednjo sezono se je preselila v Celje in dres najboljšega ženskega slovenskega kolektiva nosila vse do konca minule sezone.

S Celjankami je Zala osvajala številne lovorike in v ekipi odigrala vidno vlogo. V prejšnji sezoni jim je v državnem prvenstvu (povprečno 24 minut, 13 točk, 5,2 podaji, 4,5 skoka in 2,8 ukr. žoge) in pokalnem tekmovanju pomagala osvojiti prvo, v regionalni ligi WABA (povprečno 30 minut, 15,5 točke, 5,1 podaje, 4,4 skoka in 2,1 ukr. žoge) pa odlično tretje mesto.

Friškovčeva je vse bolj pomemben člen tudi v slovenski članski reprezentanci. Zanjo je leta 2016 debitirala pri rosnih 16 letih, na svojem prvem evropskem prvenstvu pa nastopila prav letos v Srbiji, kjer je v povprečno 18 minutah na tekmo beležila 5,3 skoka, 4 točke in 1,8 podaje.

Jan Kropf/KZS

foto: FIBA

Sorodni prispevki:

Slovenka s Štajerske v vročo Andaluzijo
Slovenska reprezentantka še naprej na tujem

Dodaj odgovor