You are currently viewing Kadetinje do najvišje zmage na prvenstvu

Kadetinje do najvišje zmage na prvenstvu

Slovenska ženska reprezentanca do 16 let je na četrti tekmi evropskega prvenstva divizije B vknjižila še četrto zaporedno zmago, s čimer se v bolgarski prestolnici Sofiji med skupno 23 udeleženkami lahko pohvalita samo še izbrani vrsti Srbije in Portugalske.

Izbranke trenerja Gašperja Sluge so zmagovalni niz podaljšale proti košarkaricam Bosne in Hercegovine, ki so jih porazile s kar 51 točkami razlike (87:36) in s tem prišle do svoje nove najvišje zmage na tekmovanju.

Naša dekleta so na srečanju vodila od prve do zadnje minute. Dobro igro v obrambi in še boljšo v napadu so postavila že v prvi četrtini, v kateri se je med strelke vpisala kar sedmerica, največjo bero točk (7) za uvodno prednost 14 točk (26:12) pa sta zbrali Ana Vita Mićunović in Mojca Jelenc.

Kadetinje so 26 točk dosegle tudi v drugi četrtini (Hana Ivanuša in Ula Ude 6), po le dveh prejetih koših iz igre pa četrto zmago zapovrstjo praktično vpisale že pred koncem prvega polčasa (52:17).

Proti Bosankam je 10 ali več točk prispevalo kar pet Slovenk, za najbolj razpoloženo pa se je izkazala Hana Ivanuša, ki se je ustavila pri 18 točkah. Ivanuša je bila tudi sicer naša najkoristnejša igralka, saj je v 22 minutah igre pristavila še 9 skokov, 3 podaje in pridobljene žoge ter 1 blokado.

STATISTIKA TEKME MED SLOVENIJO TER BOSNO IN HERCEGOVINO 

Slovenija je za eno točko metala s kar 86,7-odstotno (13/15), za dve pa s kar 50-odstotno uspešnostjo (28/56). V napadu je navdušila tudi z 21 uspešnimi podajami, v obrambi pa pot do svojega koša zaklenila tudi s kar 18 pridobljenimi žogami.

»Zaslužena zmaga, za katero si tako igralke, kot sodelavci v štabu zaslužijo vse pohvale. Jutri je nov dan in novi izzivi, katerih se moramo lotiti maksimalno resno in osredotočeno,« je po četrtem uspehu povedal selektor Gašper Sluga.

Reprezentanca Slovenije bo naslednjo in s tem zadnjo tekmo v prvem delu evropskega prvenstva odigrala danes ob 12.45 uri, ko se bo postavila po robu še prav tako neporaženi Srbiji.

Jan Kropf

foto: ŽKK Pomurje

Sorodni prispevki:

Slovenke ostajajo neporažene tudi po tretji tekmi
Kadetinje evropsko prvenstvo odprle z veliko zmago!

Dodaj odgovor