You are currently viewing Naša dekleta v četrtfinale s popolnim izkupičkom

Naša dekleta v četrtfinale s popolnim izkupičkom

V bolgarski prestolnici Sofiji se je sinoči zaključil prvi del evropskega prvenstva divizije B za košarkarice do 16 let, po katerem sta neporaženi samo še reprezentanci Slovenije in Portugalske.

Slovenke so s tekmovanjem v skupini A opravile z odliko. Po vrsti so pogosto povsem gladko odpravile Črnogorke (60:47), Islandke (83:46), Romunke (67:37), Bosanke (87:36) in Srbkinje (72:51), z izkupičkom petih zmag pa si priborile najboljše možno izhodišče za četrtfinale.

Varovanke trenerja Gašperja Sluge so svojo zadnjo tekmo skupinskega dela tekmovanja začele nekoliko bolj zadržano kot predhodne. Ob čvrsti srbski obrambi so le stežka prihajale do odprtih metov, po izgubljeni žogi in uspešnem napadu nasprotnic pa prvo četrtino izgubile s 14:16.

V drugi četrtini sta oba selektorja s taktičnimi potezami v obrambi skušala upočasniti ritem igre, ob tej spremembi pa so se bolje znašle znašle Slovenke, ki so v nadaljevanju z delnim nizom 10-2 (Mojca Jelenc 4, Anja Dragar, Blaža Čeh in Hana Ivanuša 2) naredile preobrat in na glavni odmor odkorakale s prednostjo 8 točk (35:27).

V tretji četrtini so naše košarkarice z izdatno pomočjo Ane Vite Mićunović (6 točk in 5 podaj) in Ule Ude (7 točk) razliko povečale na 16 točk (59:43), upor Srbkinj pa dokončno strle v zadnji četrtini, v kateri so tekmice vseskozi držale nad mejo 14 točk.

STATISTIKA TEKME MED SLOVENIJO IN SRBIJO

Za zmago z 72:51 je največ točk (17), podaj (8) in pridobljenih žog (4) prispevala Ana Vita Mićunović, največ skokov (10) in blokad (2) pa je zbrala kapetanka Mojca Jelenc, ki je bila s 15 točkami tudi naša druga najboljša strelka.

»Čestitke našim puncam za zmago. Odigrali smo dobro tekmo. V ospredju je sicer slabški skok, kar moramo do naslednje tekme izboljšati. Verjamem, da smo tega sposobni. Hvala našim navijačem za glasno podporo s tribun,« tudi po peti zaporedni zmagi na realnih tleh ostaja slovenski selektor Gašper Sluga.

V prvem delu evropskega prvenstva je bila v slovenski reprezentanci najkoristnejša krilna igralka Anja Dragar, ki je v povprečno 23 minutah na tekmo dosegala 12,2 točki, 7,4 skoka, 1,8 podaje in 1,6 pridobljene žoge.

Izbrana vrsta Slovenije ima danes tekmovanja prost dan, jutri ob 12.45 uri pa jo v četrtfinalu čaka obračun z reprezentanco Velike Britanije, ki je v skupini B po treh zmagah in dveh porazih zasedla 2. mesto.

Jan Kropf

foto: ŽKK Pomurje; FIBA

Sorodni prispevki: Kadetinje do najvišje zmage na prvenstvu

Dodaj odgovor