You are currently viewing Slovenke v polfinalu evropskega prvenstva!

Slovenke v polfinalu evropskega prvenstva!

Slovenske košarkarice do 16 let so v četrtfinalu evropskega prvenstva divizije B s 57:40 premagale sovrstnice iz Velike Britanije in se s šesto zaporedno zmago v bolgarski Sofiji zavihtele že med najboljšo četverico!

Četrtfinalni obračun so bolje začele Britanke, ki so uvodoma povedle s 4:0, potem pa ob večkrat premalo natančnih Slovenkah (met iz igre: 4/21 oz. 19 %) prednost trikrat povišale na 5 točk (4:9, 6:11 in 8:13) in prvo četrtino dobile s 13:10.

Izbranke trenerja Gašperja Sluge so svoj prvi met zgrešile tudi v drugi četrtini, nato pa vendarle naravnale roke in začele topiti razliko. Zaostanek so izničile v 18. minuti (20:20), par sekund kasneje pa s košem Sare Burgar prišle še do prvega vodstva na tekmi (22:20).

V tem trenutku se je tehtnica začela nagibati na stran naših deklet, pri katerih je nato zadela še Anja Dragar in z uspešnim metom za tri točke postavila končni rezultat prvega polčasa (25:22).

Po koncu glavnega odmora se je zdelo, da se je na igrišče vrnila le ekipa Slovenije, ki je v drugem polčasu prikazala svojo pravo igro, po vsega 18 prejetih točkah v zadnjih 20 minutah igre pa slavila zmago s 57:40.

STATISTIKA TEKME MED SLOVENIJO IN VELIKO BRITANIJO

V drugem polčasu je največ točk (13) dosegla Hana Ivanuša, ki nas je navdušila tudi z osvojenim dvojnim dvojčkom (15 točk in 12 skokov), po katerem je zasluženo osvojila naziv najkoristnejše igralke tekme. Dvomestno število točk sta zbrali tudi Anja Dragar in Mojca Jelenc (obe po 10).

»Za nami je težka tekma proti neugodni ekipi Velike Britanije, ki igra zelo fizično. A vsa čast puncam, ki so se borile kot levinje in s srčno igro uspele ugnati nasprotnice. Čestitke za zmago, ki pa jo bomo morali hitro pozabiti in se osredotočiti na polfinalni obračun,« je po novi veliki zmagi Slovenije povedal njen selektor Gašper Sluga.

Slovenska reprezentanca bo boj za medaljo oziroma vrnitev v divizijo A nadaljevala danes ob 17.15 uri, ko se bo v polfinalu pomerila z izbrano vrsto Norveške, ki je v četrtfinalu z 68:50 izločila zasedbo Ukrajine.

Jan Kropf

foto: FIBA

Sorodni prispevki: Naša dekleta v četrtfinale s popolnim izkupičkom

Dodaj odgovor