You are currently viewing Slovenija v finalu evropskega prvenstva!

Slovenija v finalu evropskega prvenstva!

Slovenska ženska reprezentanca do 16 let je v polfinalu evropskega prvenstva divizije B s 67:60 ugnala izbrano vrsto Norveške ter napredovale v veliko finale in s tem že tudi v divizijo A.

Naša dekleta so tako izpolnila cilj, ki so si ga zadala pred začetkom tekmovanja, v tekmi za naslov evropskih prvakinj pa se bodo nocoj ob 19.30 uri zoperstavila prav tako še neporaženim kadetinjam s Portugalske.

Slovenke in Norvežanke so v prvih 35 minutah igre bile izredno izenačen boj, v katerem se nobeni ekipi ni uspelo oddaljiti za več kot 5 točk, zato smo zmagovalke obračuna dobili šele v končnici zadnje četrtine.

Ključni trenutek srečanja je prišel med 35. in 38. minuto, med katerima so slovenske košarkarice naredile delni niz 11-2 (Ana Vita Mićunović 6, Sara Burgar 4 in Hana Ivanuša 1) in pobegnile na 57:47, v preostalih 145 sekundah pa prednost zadržale nad 4 točkami in po dveh uspešnih prostih metih kapetanke Mojce Jelenc slavile zmago s 67:60.

STATISTIKA TEKME MED SLOVENIJO IN NORVEŠKO

Doprinos naših igralk s klopi je bil tudi sicer izredno pomemben za končni uspeh, saj so slednje nasprotne rezervistke nadigrale s kar 25:0. Med njimi je najbolj zablestela Hana Ivanuša, ki je bila z 10 točkami, 5 skoki in pridobljenimi žogami ter 1 podajo, skupaj z Mojco Jelenc (9 točk, 6 skokov, 2 blokadi in 1 podaja), po zadnjem zvoku sirene imenovana celo za najkoristnejšo slovensko igralko.

»Nismo blesteli. Dekleta so čutila pritisk rezultata, ki so ga vsi pričakovali, a to je sedaj najmanj pomembno. Umetniški vtis ne šteje na takih tekmah, šteje pa odnos do dresa, borbenost in to, da verjameš do konca. In to je bilo pri igralkah vidno! Iskreno jim čestitam za zgodovinski uspeh, prav tako sodelavcem v strokovnemu štabu, ki svoje delo opravlja zelo kvalitetno. Hvala tudi glasnim navijačem za vso podporo, ki si jo dekleta nedvomno zaslužijo. To težko prigarano zmago posvečamo Sari Garić,« je po vrnitvi v elitno divizijo dejal selektor Gašper Sluga.

Jan Kropf

foto: FIBA

Sorodni prispevki:

Slovenke v polfinalu evropskega prvenstva!
Kadetinje evropsko prvenstvo odprle z veliko zmago!

Dodaj odgovor