You are currently viewing Naši fantje postavljeni pred težko nalogo

Naši fantje postavljeni pred težko nalogo

Slovenska izbrana vrsta mlajših članov je dvoboj s Poljsko včeraj izgubila (77:80) in v skupini D zasedla zadnje, 4. mesto, zato se bo za uvrstitev v četrtfinale evropskega prvenstva divizije A jutri ob 19.30 uri potegovala na tekmi s Španijo, ki je v skupini C osvojila 1. mesto.

Španci veljajo za ene od glavnih favoritov za naslov prvaka, to pa vztrajno dokazujejo tudi s svojo prevladujočo igro, s katero v izraelskem Tel Avivu zaenkrat še ne poznajo poraza.

Doslej so jim premoč morali priznati naši sosedje Hrvati, Latvijci in Nemci, ki so jim naslednji nasprotniki Slovenije natresli več kot 75 točk in jih premagali z 12 oziroma 23 točkami razlike.

Največje orožje Španije predstavljajo organizator igre Carlos Alocen, krilo Miguel Gonzalez in krilni center Joel Parra. Alocen je s povprečjem 12,3 točke, 7 podaj in 3 skokov njen najkoristnejši igralec in najboljši podajalec, Gonzalez je s povprečno 13,7 točke njen prvi strelec, Parra pa s povprečno 5,7 skoka njen najboljši skakalec.

Pri Sloveniji najuspešnejši trojec sestavljajo organizator igre Nejc Klavžar, branilec David Kralj in krilni center Jakov Stipaničev. Klavžar je s povprečjem 19,7 točke, 5,7 skoka in 2,7 podaje njen najbolj učinkovit igralec in prvi strelec, Kralj je s povprečno 3,3 podaje njen prvi podajalec, Stipaničev pa s povprečno 7 skoki njen najboljši skakalec.

»Izgubili smo tekmo, ki bi jo mogli dobiti, da bi se izognili na papirju močnejšim ekipam. Na roko nam ni šel niti rezultat tekme med Litvo in Grčijo, kjer so Litovci s košem v zadnji sekundi podaljška zmagali. Kljub temu se ne bomo predali. Dokazali smo, da se lahko kosamo tudi z najmočnejšimi ekipami. Za četrtfinale bomo morali premagati Špance, ki so kandidati za naslov prvaka,« se pomembnosti sredine tekme zaveda slovenski selektor Dejan Jakara.

Jan Kropf

foto: FIBA

Sorodni prispevki: Mlajši člani do prve in še kako pomembne zmage

Dodaj odgovor