You are currently viewing Mlajši člani po porazu v lov na obstanek

Mlajši člani po porazu v lov na obstanek

Slovenska moška reprezentanca do 20 let je na evropskem prvenstvu divizije A v izraelskem Tel Avivu včeraj zapravila priložnost za napredovanje v četrtfinale, zato se bo v preostalem delu tekmovanja, namesto za stopničke, borila za obstanek.

Sloveniji je preboj med najboljšo evropsko osmerico preprečila dotlej neporažena in tudi zato favorizirana Španija, ki je sinoči tudi pred očmi zlatega slovenskega selektorja Igorja Kokoškova prevladala s končnim rezultatom 71:53.

Varovanci selektorja Dejana Jakare so se v boj s tekmeci spustili hrabro in po delnem nizu 9:2 (Jakov Stipaničev 4, Nejc Klavžar 3 in David Kralj 2) po prvi četrtini celo vodili (15:19), po tem pa so Španci prestavili v višjo prestavo, v naslednji četrtini dali kar 26, prejeli pa le 8 točk in na glavni odmor odkorakali s prednostjo 14 točk (41:27).

V drugem polčasu so Slovenci napadli z vsem, kar premorejo, vendar so se pri tem vse prevečkrat odločali za mete z razdalje (1/12), zato je priložnost za preobrat zelo hitro splavala po vodi. Španci so v tretji četrtini svoj naskok povečali na 16 točk (54:38), po prvi in hkrati edini uspešni trojki naših fantov v drugem polčasu pa zmagali z 71:53.

Na strani Španije je 10 ali več točk prispevala kar četverica igralcev (Arnau Parrado Calabria 14, Carlos Alocen 13, Joel Parra 11 in Sergi Martinez Costa 10), na strani Slovenije, pri kateri sta njena najboljša strelca Nejc Klavžar in David Kralj skupaj dosegla zgolj 6 točk, pa je dvomestno število točk zbral le Jakov Stipaničev (12).

Slovensko izbrano vrsto sedaj čaka lov na najmanj 13. mesto, ki kot zadnje zagotavlja obstanek v elitni diviziji. Prvo tekmo za končno razvrstitev bo odigrala danes ob 17.15 uri, nasproti pa ji bo stala ekipa zahodne sosede Italije.

Evropsko prvenstvo divizije A za mlajše člane:

Osmina finala, sreda, 17. julij:

ŠPANIJA – SLOVENIJA 71:53 (15:19, 26:8, 13:11, 17:15)

Parrado Calabria 14, Alocen 13, Parra 11; Stipaničev 12, Stergar 8, Škedelj 7.

STATISTIKA

Selektor Dejan Jakara po porazu ni dal izjave.

Jan Kropf

foto: FIBA

Sorodni prispevki:

Naši fantje postavljeni pred težko nalogo
Mlajši člani do prve in še kako pomembne zmage
Slovenci evropsko prvenstvo začeli s porazom

Dodaj odgovor