You are currently viewing Slovenci evropsko prvenstvo začeli s porazom

Slovenci evropsko prvenstvo začeli s porazom

Slovenska izbrana vrsta mlajših članov je evropsko prvenstvo divizije A odprla s porazom. V izraelskem Tel Avivu se je sprva pomerila s predlansko podprvakinjo Grčijo in izgubila z 79:90.

Varovanci selektorja Dejana Jakare so na tekmi vodili le v uvodni minuti (0:2), nato pa vseskozi lovili svoje nasprotnike. S premehko igro so si prvi večji zaostanek priigrali že v prvi četrtini (25:15), potem pa izboljšali igro in do konca prvega polčasa razliko znižali na 9 točk (46:37).

Slovenci so s prerojeno igro prevladovali tudi v tretji četrtini (20:22), v četrti četrtini pa so pobudo znova prevzeli Grki, s postavitvijo bolj agresivne obrambe prednost zadržali nad 7 točkami in po zadnjem sodnikovem žvižgu zasluženo zmagali z rezultatom 90:79.

Našim fantom, ki so v zadnjih 10 minutah izgubili kar 7 žog, sta največ preglavic povzročala organizator igre Dimitris Moraitis in branilec Georgios Kalaitzakis, ki sta skupaj dosegla kar 38 točk, 12 podaj in 7 skokov.

Na strani poražencev sta se najbolj odrezala Nejc Klavžar in David Kralj. Prvi je vknjižil 21 točk, 3 skoke in 1 pridobljeno žogo, drugi pa 19 točk, 5 skokov in 1 podajo.

Slovenska reprezentanca bo z nastopi nadaljevala danes ob 12.45 uri. Njena naslednja tekmica je izbrana vrsta Litve, ki je bila na svoji prvi tekmi od Poljske boljša za prepričljivih 30 točk (101:71).

Evropsko prvenstvo divizije A za mlajše člane:

Skupina D, sobota, 13. julij:

GRČIJA – SLOVENIJA 90:79 (25:15, 21:22, 20:22, 24:20)

Kalaitzakis 21, Moraitis 17, Kamperidis 14; Klavžar 21, Kralj 19, Hirschmann 9.

STATISTIKA

Dejan Jakara, selektor slovenske reprezentance:

“Tekmo smo slabo odprli, kar je Grkom vlilo dodatno samozavest. Dopustili smo jim, da so igrali svoj način igre, hitro in agresivno, sami pa smo naredili preveč napak pri zaključkih. V drugem polčasu smo jih ujeli, a je bilo to premalo, da bi lahko obrnili rezultat. V nedeljo igramo proti Litvi, ki je favorit skupine in po opravljeni analizi pričakujem, da bo naša igra proti njej v določenih segmentih boljša.”

Jan Kropf

foto: FIBA

Sorodni prispevki: Mlajši člani za uvod proti predlanskim prvakom

Dodaj odgovor