You are currently viewing Fibin program bo veljal tudi na slovenskih igriščih

Fibin program bo veljal tudi na slovenskih igriščih

V letu ženskega EuroBasketa je FIBA z željo po dodatni promociji ženske košarke pripravila program s sloganom Njen svet, njena pravila (Her world, her rules). Cilj programa je spodbujanje in zanimanje za žensko košarko in s tem povečanje vpisa v košarkarske klube. Namenjen je dekletom, ki obiskujejo prvo triado osnovne šole. Ambasadorka projekta v Sloveniji je reprezentantka Zala Friškovec.

FIBA je izmed 50 evropskih zvez izbrala 15 najboljših programov, med katerimi je tudi Košarkarska zveza Slovenije. V samem programu je KZS med drugim izpostavil uspehe slovenskih ženskih reprezentanc, ki so seveda močno povezani z dobrim delom v ženski klubski košarki.

»Cilj programa je, da z roko v roki z ženskimi košarkarskimi klubi pod koše pridobimo čim večje število bodočih košarkaric. Pri tem želimo k sodelovanju privabiti več osnovnih šol, še posebej učenke od prvega do četrtega razreda,« so še zapisali pri KZS.

Odziv ženskih košarkarskih klubov je odličen, saj naj bi se sodeč po idejah, ki so jih predstavili, s košarko spoznalo več kot 5000 osnovnošolk. Željo za sodelovanje je izrazilo 27 ženskih klubov, ki bodo v prihodnjih mesecih predstavitev košarke izvedli na približno 100 osnovnih šolah v svoji regiji. Najmlajše šolarke bodo košarko tako spoznale na različne načine (štafetne igre z žogo, poligoni, mala šola košarke,…). Klubi bodo predstavitev izvedli s pomočjo klubskih trenerjev oziroma igralk iz starejših in članskih selekcij.

Košarkarska zveza Slovenije bo sodelujočim klubom pripravila enoten promocijski material, v sklopu programa pa je predvidena tudi zaključna prireditev. Ideja je, da bi le ta potekala v sklopu ene izmed prijateljskih tekem ženske reprezentance v času priprav za evropsko prvenstvo v Srbiji.

Verjamemo, da bodo projekt ter vse skupne ideje dodatno povečali zanimanje za žensko košarko in bomo pod koši kmalu občudovali še večje število nadobudnih košarkaric.

KZS
foto: FIBA

Dodaj odgovor