You are currently viewing Državne prvakinje na pragu prvega poraza

Državne prvakinje na pragu prvega poraza

Košarkarice Cinkarne Celja so tudi letošnje državno prvenstvo odprle z 9 zaporednimi zmagami, največ preglavic pa jim presenetljivo ne povzročajo podprvakinje iz vrst Triglava, temveč igralke ljubljanskih klubov.

Celjanke so bile prvemu porazu namreč najbliže na obračunih z Ježico in Aksonom Ilirijo. Prvo so v 4. kolu premagale z le 6 točkami razlike (65:59), od druge pa so bile na sinočnji uvodni tekmi 9. kola boljše za samo 3 točke (73:76).

Državne prvakinje so v prvih treh četrtinah povsem nadzirale potek srečanja v dvorani Ježica in ko so ob koncu 27. minute povedle za 18 točk (43:61), so bile z mislimi že na poti v Celje.

A ta bi kaj kmalu potekala v smrtni tišini, saj so Ljubljančanke izkoristile njihov trenutek nezbranosti in z delnim izidom 12:2 (Ela Mićunović 7, Nikolina Sofrić in Sara Garič 2 in Tina More 1) že v 33. minuti zaostanek znižale na 8 točk (55:63), po koših nasprotnic Ksenije Mitrić in Lane Šantelj pa naredile še delni izid 14:6 (Mićunović 7, Garič 4 in Lejla Pamić 3) in razlika je v 38. minuti kar naenkrat znašala samo še 2 točki (71:73).

Skorajšnja izguba celotne prednosti je gostiteljice vendarle predramila iz večminutnega sna. Nalet Ilirijank je s svojo 15. točko prekinila Ana Radović, potem pa je novinka Celja izsilila še osebno napako Mićunovićeve in s polovično uspešnim izvajanjem prostih metov razliko, 12 sekund pred iztekom tekme, povišala na odločilnih 5 točk (71:76).

STATISTIKA TEKME MED ILIRIJO IN CELJEM

28-letna in 191 cm visoka Srbkinja je dvoboj končala pri 16 točkah in 12 skokih, dvojnemu dvojčku pa je pristavila še 7 izsiljenih osebnih napak, 2 podaji ter 1 blokado in pridobljeno žogo (indeks 21) in bila povsem zasluženo imenovana za najkoristnejšo igralko Celja.

Najbolj učinkovita igralka Ilirije je bila Ela Mićunović, ki se je ustavila pri 32 točkah, 10 izsiljenih osebnih napakah, 3 skokih ter 2 podajah in pridobljenih žogah (indeks 23).

Ostale tekme 9. kola bodo na sporedu danes in v ponedeljek. Danes se bodo med seboj pomerili Maribor in Triglav (ob 15.00) ter Domžale in Konjice (17.30), v ponedeljek pa se bosta srečala še Ježica in Grosuplje (18.00).

Jan Kropf

foto: ŽKK Cinkarna Celje; ŽKD Ilirija

Sorodni prispevki: Ljubljančanke pošteno prestrašile Celjanke

Dodaj odgovor