You are currently viewing KZS išče nove sodnike

KZS išče nove sodnike

Sodniki potrebujejo okrepitve! Za povečanje števila sodnikov se je pričela kampanja #postanisodnik, v okviru katere bo Košarkarska zveza Slovenije zbirala prijave za nove kandidate. Prijavite se lahko preko obrazca v povezavi.

Na košarkarski tekmi sodeluje več udeležencev: igralci, trenerji, spremljevalci, sodniki, pomožni sodniki, gledalci ter organizatorji. Vsak od njih ima pomembno vlogo, znotraj nje pa opravlja določene naloge.

Košarko sodita dva sodnika (na vrhunskih tekmovanjih trije), ki omogočata igralcem in trenerjem dveh ekip, da igra poteka v skladu s košarkarskimi pravili pred, med in po tekmi. Sodnika s svojimi odločitvami neposredno posegata v potek tekme, med igro pa si prizadevata ustvariti prijetno vzdušje in sprejemati pomembne odločitve v skladu s pravili.

Košarkarska zveza Slovenije želi izobraziti nove kandidate za opravljanje sodniškega izpita ter povečati število sodnikov za sojenje v številnih tekmovanjih: državna prvenstva, pokalna tekmovanja, ligaška tekmovanja mlajših kategorij, tekmovanja srednjih in osnovnih šol.

Pridružite se košarkarski družini, vsi smo košarka! Prijavite se TUKAJ.

KZS

foto: KZS

Dodaj odgovor