You are currently viewing V Srbiji organiziran seminar pred ženskim EuroBasketom

V Srbiji organiziran seminar pred ženskim EuroBasketom

Srbska košarkarska zveza in FIBA sta v minulih dneh za predstavnike reprezentanc, ki bodo na prihajajočem ženskem evropskem prvenstvu igrale v Srbiji, pripravili delovni seminar. Predstavnikom gostujočih košarkarskih zvez so podali več informacij vezanih na samo prvenstvo ter jim pokazali dvorane in hotele kjer bodo reprezentance nastanjene.

Letošnje žensko evropsko prvenstvo bosta med 27. junijem in 7. julijem gostili Srbija in Latvija. Skupinski del tekmovanja bo odigran v Rigi, Zrenjaninu in Nišu, izločilne boje pa bo gostil Beograd. Udeleženci prvenstva v Latviji so se na seminarju zbrali že v začetku februarja, predstavniki reprezentanc, ki bodo uvodni del igrale v Srbiji, pa so se pretekle dni mudili v Beogradu, Nišu in Zrenjaninu.

Predstavniki FIBA in Košarkarske zveze Srbije so prisotnim na seminarju podali veliko informacij glede priprav in aktivnosti vezanih na samo prvenstvo, vsi skupaj pa so si ogledali tudi dvorane prvenstva in uradne hotele kjer bodo nastanjene reprezentance.

Slovenke bodo skupinski del prvenstva odigrale v Nišu. Na parket dvorane Čair bodo prvič stopile v četrtek, 27. junija, ob 16. uri, ko se bodo pomerile z Madžarkami. Slovenske košarkarice bodo tudi tekmo drugega kola proti Turčiji igrale ob 16. uri (petek, 28.6.), po dnevu premora pa se bodo na tretji tekmi (nedelja, 30.6.) ob 18.30 pomerile še z Italijo.

KZS

foto: KZS

Dodaj odgovor