You are currently viewing Celje še zmeraj korak pred Triglavom

Celje še zmeraj korak pred Triglavom

Včeraj je bilo pestro tudi v državnem prvenstvu za ženske, v katerem so se zvrstile prve tri tekme 3. kola. V njem so uspeh zaenkrat zabeležile le Štajerke, in sicer košarkarice Konjic, Maribora in Celja.

Konjičanke so z 61:56 ugnale Grosuplje, Mariborčanke so s 60:47 premagale Domžale, Celjanke pa so s kar 86:53 odpravile Triglav.

Varovanke Stojana Finka so si zmago priigrale v zadnji minuti tekme, ko so poslednji nalet gostij zaustavile z izsiljeno nešportno napako Jane Jurečič in uspešnima prostima metoma Tie Tajhar, izbranke Žige Ravnikarja in Damirja Grgića pa so si ključno prednost zagotovile v tretji četrtini (16:10 in 27:7), v kateri so se z razigranimi Elmo Dautović in Natalijo Hočevar ter Chatrice White in Rangie Bessard od tekmic oddaljile za 13 (46:33) in 25 točk (68:43).

STATISTIKA TEKME MED KONJICAMI IN GROSUPLJEM
STATISTIKA TEKME MED MARIBOROM IN DOMŽALAMI
STATISTIKA TEKME MED CELJEM IN TRIGLAVOM

Košarkarski navdušenci smo tako tudi na drugem letošnjem derbiju slovenske ženske košarke ostali prikrajšani za izenačen dvoboj, saj so državne prvakinje pred včerajšnjim obračunom v 1. SKL z več kot 30 točkami razlike pokalne zmagovalke porazile tudi na prvi medsebojni tekmi v ligi WABA.

CELJANKE OSTAJAJO UGANKA ZA KRANJČANKE

Najkoristnejše igralke Konjic, Maribora in Celja so bile Katja Klančnik (12 točk in skokov, 6 podaj, 4 ukr. žoge in 1 blokada), Elma Dautović (20 točk, 10 skokov, 3 podaje ter 1 blokada in ukr. žoga) in Valentina Ribič (12 točk, 10 skokov, 3 ukr. žoge ter 2 podaji) ter Američanka Chatrice White (22 točk, 7 skokov, 4 podaje ter 2 blokadi in ukr. žogi), najbolj učinkovite igralke Grosuplja, Domžal in Triglava pa Jana Jurečič (16 točk, 6 skokov, 3 podaje in 2 ukr. žogi), Jasmina Hatić (20 točk, 5 skokov in podaj ter 3 ukr. žoge) in Urška Žibert (14 točk, 3 skoki, 2 podaji in 1 ukr. žoga).

Zadnja tekma 3. kola se bo odigrala 24. oktobra ob 19.30 uri, na njej pa se bosta pomerili ljubljanski mestni tekmici Ježica in Akson Ilirija.

Jan Kropf

foto: Gojko Kusić

Dodaj odgovor