You are currently viewing Večni derbi že v 1. krogu

Večni derbi že v 1. krogu

V ženski regionalni ligi WABA, kjer bosta po sezoni 2016/17 vnovič tekmovala najuspešnejša slovenska ženska košarkarska kluba, so na sobotnem žrebu postali znani pari prvega kroga.

V 18. ligaški sezoni bo tekmovalo le 9 ekip, saj sta zaradi finančnih težav svojo prijavo v zadnjem hipu umaknila oba prejemnika posebnega vabila, hrvaški Split in turški Istanbul Universitesi.

V njej pa se bodo zato merili branilec naslova Budućnost Bemax (Črna gora), aktualni podprvak Cinkarna Celje, Triglav (oba Slovenija), Trešnjevka 2009 (Hrvaška), Play Off Ultra, RMU Banovići (Bosna in Hercegovina), Crvena zvezda (Srbija), Beroe in Montana 2003 (oba Bolgarija).

Liga WABA se bo začela 3. oktobra, v prvem krogu pa se bodo med seboj pomerili Triglav in Cinkarna Celje, Budućnost Bemax in RMU Banovići, Crvena zvezda in Beroe ter Montana 2003 in Trešnjevka 2009. Play Off Ultra bo prost.

Redni del tekmovanja bo sestavljen iz 18 krogov, po njegovem koncu pa se bo po novem odigral zaključni turnir najboljše četverice.

Jan Kropf

foto: WABA

Dodaj odgovor