You are currently viewing Slovenska reprezentanca začrtala pot proti Srbiji

Slovenska reprezentanca začrtala pot proti Srbiji

Z novim zmagoslavjem košarkaric Cinkarne Celje se je končala letošnja ženska članska klubska sezona pod domačimi koši. A pravega počitka za selektorja Damirja Grgića in najboljše igralke ne bo, saj bodo reprezentantke že sredi maja začele s pripravami na evropsko prvenstvo.

Na selektorjevem spisku je trenutno 22 košarkaric, poleg nosilk igre v zadnjem reprezentančnem obdobju pa na njem najdemo tudi nekaj mlajših igralk, ki smo jih spremljali tudi v zaključku pravkar končanega državnega prvenstva. Dokončen seznam reprezentantk, ki bodo začele s pripravami, bo Grgić objavil 14. maja na novinarski konferenci.

Zato pa je že znan dokončen program priprav slovenske izbrane vrste. Tudi tokratno reprezentančno akcijo bodo naša dekleta izvedla na Štajerskem. S 35-dnevnimi pripravami bodo 17. maja začela na Rogli, potem pa bodo trenirala še v tradicionalnih bazah v Laškem in Zrečah. Tri dni bodo preživela tudi v Ljubljani, na edino gostovanje pa se bodo odpravila v Rigo.

Slovenke bodo odigrale 8 pripravljalnih tekem. V Laškem se bodo 31. maja najprej pomerile s Čehinjami, dan kasneje pa jih v dvorani Tri Lilije čaka še obračun s Hrvaticami. Navijačem se bodo nato znova predstavile 6. junija proti Švedinjam, dan kasneje pa se bodo spoprijele še z Britankami. Obe tekmi bo gostila dvorana Polaj v Trbovljah. Zadnji test na domačem parketu bodo opravile 14. junija v Škofji Loki proti Slovakinjam, tik pred odhodom na evropsko prvenstvo pa se bodo v Latviji dvakrat (21. in 22. junija) srečale še s Kitajkami.

»Skupaj s sodelavci smo si zamislili obsežen program priprav in Košarkarska zveze Slovenije nam bo tudi tokrat omogočila vrhunske pogoje za delo. Naša naloga je, da trdo treniramo in da se na prvenstvo dobro pripravimo, saj bomo le tako zmožni prikazati igre, ki so nas krasile v zadnjem reprezentančnem obdobju. Veseli me, da nas bodo naši zvesti navijači že med pripravami lahko spremljali na petih domačih tekmah in upam, da se bodo v velikem številu odpravili tudi v Niš. Njihova glasna podpora bo še kako dobrodošla. V naslednjih dneh nas čaka malce oddiha, nato pa že komaj čakam, da se zbere reprezentančna družina,« je pred začetkom priprav povedal selektor Damir Grgić.

Jan Kropf/KZS

foto: FIBA/Ville Vuorinen

Sorodni prispevki: Celjanke še 15. osvojile naslov državnih prvakinj

Dodaj odgovor