You are currently viewing Prvakinje znova na kolenih

Prvakinje znova na kolenih

Slovensko državno prvenstvo za članske košarkarice je letos neprimerljivo bolj izenačeno kot v prejšnjih desetih letih. Da lahko vsak premaga vsakogar se je pokazalo tudi na prvi tekmi 5. kola, na kateri je branilka naslova Cinkarna Celje utrpela že drugi poraz v sezoni.

Zmagoviti niz izbrank trenerja Damirja Grgića je v prvoligaški konkurenci pred začetkom sezone znašal neverjetnih 119 zaporednih zmag, po prvih sedmih letošnjih obračunih pa imajo šestnajstkratne državne prvakinje na svojem tekmovalnem koledarju že dve črni piki.

Prvi poraz so v 4. krogu doživele na gostovanju v Ljubljani, kjer jih je letos še neporažena Ježica po dominantni predstavi premagala z rezultatom 78:67, drugi neuspeh pa so morale zabeležiti včeraj v domačem Celju, kjer je njihovo utrujenost po četrtkovi zmagi nad Ilirijo v vnaprej odigrani tekmi 8. kroga (51:82) izkoristil kranjski Triglav, ki jih je v končnici srečanja ugnal s 73:70.

Sorodni prispevki: Celje izgubilo po več kot štirih letih!

V ogorčenem boju prvakinj in podprvakinj zadnjih devetih sezon so si prvo večjo prednost priigrale Celjanke, ki so v 15. minuti z drugo trojko Lee Debeljak povedle z 31:20, nato pa so pobudo prevzele Kranjčanke in do glavnega odmora z dvema trojkama Zale Pavlič zaostanek znižale na 4 točke (36:32).

Varovanke Gašperja Sluge so z bolj učinkovito igro nadaljevale v tretji četrtini in s košem Rebeke Abramovič v 26. minuti znova prevzele vodstvo (41:42), potem pa je sledil nov preobrat gostiteljic, ki so na krilih Zoje Štirn spet prešle v prednost in pred zadnjo četrtino vodile z minimalno razliko (48:47).

V poslednjih desetih minutah se nobeni ekipi ni uspelo oddaljiti za več kot 6 točk (53:59), boljšo osredotočenost pa so v končnici pokazale gostje, ki so v zadnjih dveh minutah zaprle vse poti do svojega koša, na drugi strani igrišča pa dodale še 7 točk zapovrstjo (Katja Kotnik 3, Manca Vrečer in Abramovič 2) in zasluženo osvojile tretjo zaporedno zmago.

Za veliko zmago Triglava sta bili najbolj zaslužni Gala Kramžar in Rebeka Abramovič, ki sta skupaj zbrali kar 37 točk, 12 podaj, 10 skokov in izsiljenih osebnih napak ter 5 pridobljenih žog, medtem ko je bila na strani Celja z 12 točkami, kar 6 blokadami, 3 skoki in podajami ter 2 pridobljenima žogama najbolj učinkovita Mojca Jelenc.

Danes se bodo med seboj pomerili še Akson Ilirija in Ježica (ob 16.30) ter Pro-Bit Konjice in Grosuplje (17.30), Jasmin Sport Ledita in Maribor pa bosta tekmo 5. kola odigrala šele 13. novembra.

1. SKL, 5. kolo:

Petek, 23. oktober:

CINKARNA CELJE – TRIGLAV 70:73 (20:17, 16:15, 12:15, 22:26)
Čeh 17, Debeljak 13, Jelenc 12; Kramžar 25, Abramovič 12, Kotnik 11.

STATISTIKA

LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE

Jan Kropf

foto: ŽKK Cinkarna Celje

Dodaj odgovor