You are currently viewing Nervozni končnici pripadli Primorcem

Nervozni končnici pripadli Primorcem

V drugi slovenski košarkarski ligi so bile v soboto na sporedu nove tri tekme 2. kroga, po devetih odigranih srečanjih pa vrh lestvice zaseda branilec naslova prvaka Terme Olimia Podčetrtek.

Včeraj se je igralo v Škofji Loki, Portorožu in Celju, zmago pa so si priborili Mesarija Prunk Sežana, Portorož in Celje, ki so v zanimivem razpletu porazili LTH Castings (81:93), Žoltaste Trote (82:77) in Brinox Medvode (95:73).

Aktualni podprvaki so dolgo lomili odpor Škofjeločanov, saj je bila razlika med moštvoma po prvi, drugi in tudi tretji četrtini manjša od 3 točk, dokončno pa prevladali v zadnjih štirih minutah igre, ko so naredili delni izid 18:6 (Nik Kučej 6, Matija Trampuš 5, Andro Krstinić 3, Taras Velikonja Grbac in Niko Bačvič 2) in povedli za končnih 12 točk.

Podobno zgodbo so spisali tudi Portorožani, saj so še v 38. minuti proti trdoživim novincem vodili le za točko (78:77), v zadnji minuti pa nato s pomočjo Aleksa Cvetičanina in Eneja Miklavčiča dosegli odločujoče 4 točke, Celjani pa so vse dvome o zmagovalcu razrešili že v tretji četrtini, v kateri so na krilih 20 točk razpoloženega tria Timotej CukMatic GrušovnikSalih Nuhanović prednost s 14 (52:38) povečali na 20 točk (75:55).

STATISTIKA TEKME MED ŠKOFJO LOKO IN SEŽANO
STATISTIKA TEKME MED PORTOROŽEM IN TROTI
STATISTIKA TEKME MED CELJEM IN MEDVODAMI

Pri Sežani, Portorožu in Celju so bili najbolj učinkoviti Taras Velikonja Grbac (12 točk, 6 podaj, 4 skoki, 2 ukr. žogi in 1 blokada) in Hrvat Andro Krstinić (12 točk, 6 skokov in 5 ukr. žog), Aleks Cvetičanin (29 točk ter 2 skoka in podaji) ter Matic Grušovnik (26 točk, 10 skokov ter 1 podaja in ukr. žoga), pri LTH Castingsu, Žoltastih Trotih in Medvodah pa so bili najkoristnejši Tim Sočak (21 točk, 4 skoki, 2 podaji in 1 ukr. žoga), Črt Ristić (16 točk, 4 podaje, 3 skoki in 1 ukr. žoga) in Jure Ribnikar (19 točk, 6 skokov in 3 blokade).

Hrastnik in Triglav (84:75) ter Plama-pur in Podčetrtek (76:105) so se na tekmi 2. kola preizkusili že v sredo, košarkarji Parkljev in Grosuplja pa jo bodo odigrali v ponedeljek ob 21. uri.

Jan Kropf

foto: KK Mesarija Prunk Sežana

Sorodni prispevki: Zasavci presenetili še Gorenjce

Dodaj odgovor