You are currently viewing Na vrhu 2. SKL je prišlo do menjave

Na vrhu 2. SKL je prišlo do menjave

S tekmovanjem v novem letu so ta vikend začele tudi ekipe druge slovenske košarkarske lige, ki so v soboto načele drugo polovico rednega dela.

Na prvih šestih ligaških tekmah v letu 2019 so se kar štiri srečanja končala z manj kot dvomestno razliko, največ prahu pa je dvignil obračun med Celjem in Podčetrtkom, na katerem so zmago s 97:90 presenetljivo, a povsem zasluženo slavili Celjani.

Na uvodu je kazalo na novo prepričljivo zmago Podčetrtčanov, saj so slednji po 13 minutah in kar 25 točkah razigranega dvojca Nejc StrnadŽiga Švigelj vodili že za 16 točk (26:42), potem pa so svoje roke naravnali tudi gostitelji, v naslednjih 12 minutah dosegli kar 32 točk (Jan Rizman 8, Matic Grušovnik 6, Tadej Koštomaj 5) in na sredini tretje četrtini izid poravnali na 58:58.

Izbranci trenerja Vladimirja Rizmana pa se pri tem niso ustavili. Do prvega vodstva na tekmi so prišli še v isti, 24. minuti, tretji del igre pa zaključili s prednostjo 13 točk (78:65). A žilavi gostje niso vrgli puške v koruzo. V četrti četrtini so zaigrali na vse ali nič in z delnim izidom 20:2 (Švigelj 6, Dejan Milašinović 5) v 36. minuti znova prevzeli vodstvo (80:85).

Branilci naslova prvaka so vodili vse do zadnjih 120 sekund, potem pa so Celjani zrežirali nov veliki preobrat. Na poziv odločnega Jana Rizmana, ki je v zadnjih 5 minutah prispeval kar 10 točk, so strnili svoje vrste in v poslednjih dveh minutah gostom preprečili vse poti do koša, sami pa dodali še 11 zaporednih točk in tudi na veselje svojih navijačev slavili veliko zmago.

Najkoristnejši igralec tekme je bil Rizman, ki je s kar 33 točkami, 11 skoki, 6 izsiljenimi osebnimi napakami ter 2 podajama in pridobljenima žogama (indeks 38) postal tudi najbolj učinkovit igralec 12. kroga.

Na ostalih petih dvobojih so zmago vknjižili Hrastnik, Mesarija Prunk Sežana, Žoltasti Troti, LTH Castings in ECE Triglav, ki so porazili Portorož (77:86), Plamo-pur (56:73), Brinox Medvode (77:72), Grosuplje (100:64) in Parklje (62:69).

STATISTIKA TEKME MED:

CELJEM IN PODČETRTKOM
PORTOROŽEM IN HRASTNIKOM
PLAMO-PUR IN SEŽANO
ŽOLTASTIMI TROTI IN MEDVODAMI
ŠKOFJO LOKO IN GROSUPLJEM
PARKLJI IN TRIGLAVOM

Po šele drugem porazu Podčetrtka je vodstvo v skupnem seštevku prevzela podprvakinja Sežana, Celje je zdaj na tretje, 4. in 5. mesto pa s prav tako 7 zmagami in 5 porazi zasedata Triglav in Plama-pur.

Jan Kropf

foto: KK Celje

Dodaj odgovor