You are currently viewing V polfinale kot prvi napredovali pokalni prvaki

V polfinale kot prvi napredovali pokalni prvaki

Ekipa Sixta Primorske je tudi na gostujočem terenu prepričljivo premagala zasedbo Zlatoroga in se tako kot prva četrtfinalistka zavihtela v polfinale državnega prvenstva.

Koprčani so Laščane tako doma, kot tudi v gosteh odpravili z več kot 20 točkami razlike. V Kopru so jih porazili za 24 točk (98:74), sinoči v Laškem pa bili boljši za 3 točke manj (68:89).

Varovanci trenerja Jurice Golemca so si tudi na povratni tekmi prvo dvomestno prednost zagotovili že v uvodnih 10 minutah (13:23), do ključnega naskoka pa tokrat prišli v tretji četrtini, v kateri so izbrancem Chrisa Thomasa dopustili doseči le 9 točk, sami pa jih dodali še kar 26 in pred četrto četrtino povedli za prav toliko točk (43:69).

V odločilnem delu srečanja sta bila pri gostih nezaustavljiva predvsem Američan Lance Harris in Žan Mark Šiško, ki sta v tretji četrtini skupaj dosegla 13 točk, na koncu pa sta se ustavila pri 15 oziroma 10 točkah.

STATISTIKA TEKME MED ZLATOROGOM IN PRIMORSKO

Še bolj učinkovit je bil njun soigralec, Hrvat Marko Jagodić Kuridža, ki je bil po izkupičku 16 točk, 8 skokov, 3 podaj in 1 pridobljene žoge (indeks 23) okronan celo za najkoristnejšega igralca tekme.

Na strani Zlatoroga je več kot 12 indeksnih točk zbral le njegov kapetan Nejc Barič, ki je osvojil 18 točk, 2 podaji ter 1 skok in pridobljeno žogo (indeks 14).

Četrtfinale lige Nova KBM se bo danes nadaljevalo s povratnimi obračuni med Šenčurjem Gorenjsko gradbeno družbo in Petrolom Olimpijo (ob 15.30), Helios Sunsi in Hopsi (19.00) ter Rogaško in Krko (19.00). Na prvih tekmah so slavili Ljubljančani (79:77), Domžalčani (82:95) in Novomeščani (77:73).

Jan Kropf

foto: Sixt Primorska/Žiga Mikeli

Sorodni prispevki:

Lahko Laščane tudi tokrat reši njihov kapetan?

Favoriti padli le na Polzeli

Dodaj odgovor