You are currently viewing V polfinalu prosto samo še eno mesto

V polfinalu prosto samo še eno mesto

Četrtfinale lige Nova KBM je že po vsega osmih tekmah razkrilo imena kar treh udeležencev polfinala, preostali potnik med najboljšo četverico v državi pa bo znan prihodnji torek.

Z dvema zmagama zapovrstjo so si mesto v polfinalu že rezervirali Sixt Primorska, Helios Sunsi in Krka, branilka naslova Petrol Olimpija in Šenčur Gorenjska gradbena družba pa se bosta morala za preostalo vstopnico v naslednji del končnice spopasti še na odločilni tretji tekmi.

Prvo oviro do osvojitve naslova državnega prvaka so najbolj lahkotno preskočili Koprčani, ki so Zlatorog na obeh dvobojih premagali za več kot 20 točk, precej bolj težko pa so se do polfinala prebili Domžalčani in Novomeščani, ki so Hopse in Rogaško v skupnem seštevku ugnali za 15 oziroma 10 točk.

Preberite si še: V polfinale kot prvi napredovali pokalni prvaki

Farmacevti so sinoči do zmage z 80:74 prišli v zadnjih treh minutah, ko so poslednji nalet gostiteljev in njihovo približanje na -4 ustavili s 4 točkami Hrvata Dominika Mavre in Daliborja Đape, barvarji pa so si zmago z 80:78 izborili v zadnjih 40 sekundah, v katerih so preko Srba Miroslava Pašajlića in Bosanca Nikole Gajića nanizali 5 točk in zaostanek 3 točk spremenili v končno prednost 2 točk.

Za dramo včeraj niso bili prikrajšani niti ljubitelji košarke v Šenčurju, kjer so se Šenčurjani favoriziranim Ljubljančanom oddolžili za poraz v Ljubljani in z zmago s 73:70 vrnili serijo v slovensko prestolnico.

Varovanci Konstantina Subotića so vajeti igre prevzeli v drugi četrtini (26:17) ter po 15 točkah Smiljana Pavića in Bosanca Ismeta Sejfića na glavni odmor odšli z naskokom 9 točk (41:32), po prav tako dobljeni tretji četrtini (18:15) pa vzdržali silovit napad izbrancev Jureta Zdovca in bitko dobili v zadnjih in še kako dramatičnih treh sekundah.

Za šah-mat potezo je poskrbel Srb Marko Popadić, ki je po obeh zgrešenih prostih metih Črnogorca Marka Simonovića dobil skok v obrambi, nato pa izsilil osebno napako Bosanca Aleksandra Lazića in z uspešnima prostima metoma ohranil Gorenjce v igri za polfinale.

STATISTIKE 2. TEKEM ČETRTFINALA MED:

HELIOSOM IN HOPSI
ROGAŠKO IN KRKO
ŠENČURJEM IN OLIMPIJO

Jan Kropf

foto: KZS; KK Šenčur GGD

Sorodni prispevki: Favoriti padli le na Polzeli

Dodaj odgovor