You are currently viewing Helios ugnal drugo najboljšo ekipo

Helios ugnal drugo najboljšo ekipo

Helios Sunsi so reprezentančni premor očitno dobro izkoristili, pa čeprav so bili kar trije njihovi igralci del slovenske izbrane vrste. V ponedeljek so naredili velik korak proti četrtfinalu pokala Spar, še večja zmaga pa je prišla sinoči, ko je v Domžalah orožje položila drugouvrščena ekipa 2. lige ABA.

Domžalčani so presenetili Spars iz Sarajeva, ki so ga na prvi tekmi 10. kroga ugnali s 76:69.

Izbranci Dejana Jakare so si na obračunu prvo večjo prednost zagotovili že v uvodni četrtini, ki so jo na krilih 11 točk Đoka Šalića dobili z 29:16, po bolj učinkoviti igri Bosancev pa tehtnico na svojo stran dokončno prevesili med 33. in 36. minuto, ko so zadnjo ofenzivo gostov ustavili s 4 zaporednimi točkami Šalića in Blaža Mahkovica ter razliko povečali na 9 točk (69:60).

STATISTIKA TEKME MED HELIOSOM IN SPARSOM

Za 4. ligaško zmago barvarjev sta bila najbolj zaslužna Đoko Šalić in Blaž Mahkovic, ki sta skupaj zbrala več kot polovico točk Heliosa. Šalić je dosegel 20 točk, 12 skokov ter 1 blokado in pridobljeno žogo, Mahkovic pa je zabeležil 20 točk, 3 skoke in 2 podaji.

»Najprej čestitke fantom za fanatično borbenost, ki nas je pripeljala do zmage. V drugi četrtini smo imeli sicer nekaj težav z agresivno obrambo Sparsov, ampak mislim, da smo se v nadaljevanju na to dobro prilagodili. Ko bomo analizirali tekmo, bomo zagotovo videli, da smo imeli precej nepotrebno izgubljenih žog, vseeno pa smo uspeli tekmo taktično zrelo speljati do konca. Zdaj se moramo dobro pripraviti na domačo tekmo z Zlatorogom, ki je težek nasprotnik za vsako ekipo, in upam, da bomo s podobno igro prišli do nove zmage,« je po veliki zmagi povedal trener Helios Sunsov Dejan Jakara.

Preostala slovenska predstavnika, Sixt Primorska in Rogaška, bosta na srečanju 10. kroga 2. lige ABA nastopila danes. Koprčani bodo ob 17. uri gostili beograjski Dynamic, Slatinčani pa bodo ob 20. uri gostovali pri Borcu iz prav tako srbskega Čačka.

Jan Kropf

foto: Helios Suns/Gašper Papež

Dodaj odgovor