You are currently viewing Koprčani v regiji rušijo vse pred seboj

Koprčani v regiji rušijo vse pred seboj

Ekipa Sixta Primorske je na območju bivše skupne države brez konkurence. V 10. kolu 2. lige ABA je proti gostujočemu Dynamicu vpisala še 10. zmago in se še bolj približala napredovanju v elitno regionalno ligo.

Koprčani so Beograjčane odpravili s kar 82:67, podaljšanje zmagovitega niza pa v areni Bonifika proslavili z več kot 2000 navijači, med katerimi so bili tudi mladi košarkarji in košarkarice iz vrst pobratenih klubov Lastovke, Nove Gorice in Plame-pur.

Zbrani gledalci so uživali v izjemnem dvoboju. Gostje iz srbske prestolnice so se izkazali za trdoživega tekmeca, saj so večino prvih 20 minut vodili – na začetku 9. minute tudi že s 24:17, Primorci pa so v zadnjih sekundah obeh četrtin na tribunah poskrbeli za pravi delirij.

Ob izteku prve četrtine je s sireno z razdalje za 24:24 zadel Luka Vončina, 10 minut kasneje pa je podobno storil še Žan Mark Šiško, ki je pred odhodom na glavni odmor prav tako s trojko poskrbel za minimalen zaostanek (38:39) in že v prvem polčasu tekmecu natrosil kar 17 točk.

Če se je v prvi polovici tekme primorska barka nad gladino obdržala predvsem zavoljo uspešnih samostojnih akcij v napadu, so tigri po vrnitvi na parket svoji igri dodali še odlično obrambo. Po zaslugi slednje so med 26. in 27. minuto napravili delni niz 8:0 in svoj naskok povečali na 13 točk (57:44), potem pa precej mlajše, a izredno talentirane nasprotnike niso več spustili blizu.

STATISTIKA TEKME MED PRIMORSKO IN DYNAMICOM

Prvi strelec in tudi najkoristnejši igralec Primorske je bil Žan Mark Šiško, ki je v dobrih 29 minutah igre dosegel 21 točk, 7 podaj ter 3 skoke in pridobljene žoge (indeks 28), najbolj učinkovit igralec Dynamica pa je bil Miloš Glišić, ki je v 33 minutah zabeležil 11 točk, 7 skokov, 2 podaji in 1 blokado.

»Čestitke fantom za težko prigarano zmago. Po pričakovanjih v naši ekipi po reprezentančnem premoru ni bilo prave energije, ob tem pa se nismo povsem sprostili. V prvem polčasu smo se nad gladino obdržali z individualnimi rešitvami. Po vrnitvi na igrišče smo v obrambi zaigrali bolje, si ustvarili vodstvo, ga zadržali in po zaslugi takšne igre tekmo dobili. Čestitke tudi Dynamicu za odlično tekmo, z njim bo imelo težave še veliko ekip. Ne morem pa mimo navijačev, ki so izredno zapolnili tribune arene Bonifika. Ustvarili so resnično odlično vzdušje, zato velik hvala vsakemu, ki je stiskal pesti za nas,« je po težko prisluženi zmagi dejal trener Primorske Jurica Golemac.

Sinoči je bila v ligi na delu tudi Rogaška, a na gostovanju ostala praznih rok. V Čačku je bil od nje z 89:84 boljši srbski Borac, ki si je odločilno prednost zagotovil že v prvem polčasu (48:33).

STATISTIKA TEKME MED BORCEM IN ROGAŠKO

Naziv najkoristnejšega igralca tekme sta si razdelila Radovan Đoković (19 točk, 5 skokov ter 2 podaji in ukr. žogi) in Miha Vašl (22 točk, 6 podaj, 2 skoka in 1 ukr. žoga).

Jan Kropf/Sixt Primorska

foto: Sixt Primorska/Žiga Mikeli

Sorodni prispevki:

Helios ugnal drugo najboljšo ekipo
Kdo lahko ustavi Primorsko?

Dodaj odgovor