You are currently viewing Olimpija s čedalje manj možnostmi za obstanek v ligi ABA

Olimpija s čedalje manj možnostmi za obstanek v ligi ABA

Ekipa Petrola Olimpije je na 20. tekmi v regionalni ligi ABA doživela še 14. poraz. Deseti poraz v gosteh ji je prizadejal FMP, ki je sinoči v Beogradu po razburljivi končnici slavil minimalno zmago.

Beograjčani so v prestolnici Srbije zmagali z rezultatom 64:63 in se Ljubljančanom tako oddolžili za prav tako tesen poraz v Ljubljani, kjer so konec lanskega novembra, še ob pomoči zlatega slovenskega reprezentanta Matica Rebca, izgubili s 86:88.

Varovanci Jureta Zdovca so tekmo začeli spodbudno in po prvi četrtini zaostajali za zgolj 4 točke (17:13), v drugi četrtini pa naredili preobrat in po kar 23 doseženih in le 9 prejetih točkah (Marvin Jones 15, Domen Lorbek in Mirza Begić 4) ob polčasu vodili s 36:26.

S trojko Mihe Lapornika so slovenski državni prvaki v 23. minuti prednost povišali še na 12 točk (31:43), potem pa so vajeti igre prevzeli Srbi in z delnim izidom 17:6 svoj zaostanek pred zadnjimi 10 minutami znižali na vsega točko razlike (48:49).

V težko pričakovani četrti četrtini so izbranci Vladimirja Jovanovića nadaljevali svoj nalet in v 32. minuti povedli s 54:49, potem pa smo vendarle dočakali tudi odgovor gostov, ki so z novo trojko Lapornika, 47 sekund pred koncem, znova prevzeli vodstvo (62:63).

To je bilo tudi njihovo zadnje vodstvo na tekmi, saj so gostitelji nato izsilili osebno napako Dražena Bubnića in s pomočjo Marka Radovanovića unovčili oba prosta meta, na drugi strani igrišča pa sta bila Boban Tomić in Lapornik premalo natančna, da bi v zadnjih 25 sekundah zadela met za zmago.

STATISTIKA TEKME MED FMP-JEM IN OLIMPIJO

»Za nas je bila to zelo pomembna tekma, toda domačini, pri katerih je manjkal Stefan Pot, so pokazali več želje po zmagi. Tega ne morem reči za svoje fante, ki so, vsaj nekateri, delovali prestrašeno. FMP je skozi tekmo rasel v svoji igri, mi pa smo padali. V prvem polčasu smo še prikazali nekaj dobrih potez, po glavnem odmoru pa nismo našli pametne rešitve na napad domačih. V zadnjih sekundah smo izpustili dve priložnosti, da si priigramo zmago. Gremo naprej, svojo priložnost bomo iskali na zadnjih dveh tekmah rednega dela, ki bosta za nas izredno pomembni,« je po tekmi razočarano povedal trener Olimpije Jure Zdovc.

FMP je z 9. zmago zadržal 6. mesto na lestvici, Olimpija in Krka pa sta v bistveno slabšem položaju, saj dva kroga pred koncem rednega dela tekmovanja zadnji dve mesti. O njuni usodi v ligi ABA zna odločati prav njuna medsebojna tekma v 22. kolu, ki se bo 17. marca odvijala v Novem mestu.

Jan Kropf

foto: FMP

Dodaj odgovor