You are currently viewing Debi Golemca uspešen šele po podaljšku

Debi Golemca uspešen šele po podaljšku

Ekipa Cedevite Olimpije je na prvi tekmi pod vodstvom novega trenerja Jurice Golemca v dodatnih petih minutah igre s 105:100 slavila na gostovanju pri srbskem FMP-ju in s prvo zmago v letu 2020 prekinila niz štirih zaporednih porazov v ligi ABA.

Z 11. zmago v letošnji sezoni regionalne lige so se zmaji vrnili med vodilne štiri ekipe, mesto v polfinalu pa bodo v zadnjih štirih krogih rednega dela skušali zadržati z zmagami nad Zadrom, Crveno zvezdo, Budućnostjo in Krko, ki je prav tako včeraj s 69:77 klonila proti gostujoči Ciboni.

STATISTIKA TEKME MED KRKO IN CIBONO

Obračun med Ljubljančani in Beograjčani so bolje začeli prvi, ki so na krlih 22 točk razigranega dvojca Edo MurićJaka Blažič dobili obe prvi četrtini in na glavni odmor odšli s prednostjo 9 točk (42:51).

V tretji četrtini so gostitelji vrnili udarec in tudi zaradi 4 izgubljenih žog gostov razliko znižali na 6 točk (64:71), v četrti četrtini pa še bolj zagrizli v parket, s kar 26 doseženimi točkami, 15 sekund pred iztekom časa, izenačili izid na 90:90 in na veselje svojih navijačev izsilili podaljšek.

V njem so s polovično uspešnim izvajanjem prostih metov Marka Simonovića prvi povedli varovanci Jurice Golemca, potem pa so pobudo in vodstvo prevzeli izbranci Vladimirja Jovanovića. Izid je bil zadnjič poravnan 94 sekund pred koncem tekme (98:98), nato pa je v ospredje znova stopil Blažič in s 5 zaporednimi točkami odločil končnega zmagovalca.

STATISTIKA TEKME MED FMP-JEM IN CEDEVITO OLIMPIJO

Zlati slovenski reprezentant je v dodatku sicer dosegel kar 12 od 15 točk Cedevite Olimpije, dvoboj pa končal pri 27 točkah (6/8 za eno, 6/10 za dve in 3/6 za tri), 5 podajah, 4 skokih in 2 pridobljenih žogah.

Tokratno srečanje ni bilo le v znamenju Golemca, temveč sta se na njem pri slovenskih državnih podprvakih prvič predstavila tudi organizator igre Domen Bratož in ameriški branilec Dominic Artis, ki pa se v svojem krstu nista uspela vpisati med strelce. Bratož je na igrišču preživel 15 sekund, Artis pa dobre 4 minute.

»Čestitke fantom za zmago. Tekmo bi lahko v svojo korist odločili že veliko prej, a to je šport, to je košarka. V fantih je ob koncu rednega dela srečanja zavladala nervoza in zdelo se je, kot da so se bali zmagati. Uspeh v Beogradu je za nas zelo pomemben. Analizirati moramo svojo igro in predvsem popraviti našo igro v obrambi. Prav obramba je ta, ki nas drži pokonci, zato moramo igrati bolje, da lažje dobimo tekme. Prepričan sem o tem, da lahko igramo bolje v obrambi in imamo hkrati boljši skok,« je po svojem zmagovitem debiju povedal novopečeni trener Cedevite Olimpije Jurica Golemac.

Jan Kropf

foto: FMP

Dodaj odgovor