You are currently viewing VIDEO: Liga NBA počastila Nowitzkega in Wada

VIDEO: Liga NBA počastila Nowitzkega in Wada

Severnoameriška liga NBA je med polčasom tekme vseh zvezd počastila legendarna veterana Dirka Nowitzikega in Dwyana Wada in se jima z lepo gesto zahvalila za njun dolgoleten prispevek h košarki.

Za 40-letnega Nemca in 37-letnega Američan je letošnji All-Star zadnji v njuni bogati karieri, zato so pri ligi NBA izkoristili priložnost in jima po koncu druge četrtine na sredini igrišča Spectrum Centra podarili uokvirjena dresa tekme vseh zvezd z njunima številkama in priimkoma.

»Hvala komisionarju in ligi, da sta nama dovolila zopet stati na tem odru. Počaščena sva, da sva del tega. Hvala tudi navijačem iz celega sveta, ki ste nama izkazali spoštovanje in podporo,« je v mikrofon povedal Dirk Nowitzki, ki že svojo celotno kariero v ligi NBA brani barve Dallas Mavericksov.

Z njimi je v letu 2011 posegel tudi po naslovu prvaka, tedaj pa je v finalu s 4:2 v zmagah premagal prav Dwyana Wada, ki je tudi takrat nastopal za Miami Heat.

Za konec našega poročanja v Charlottu še ena zanimivost. V krstni sezoni Nowitzkega (1998/99) je v ligi NBA tekmovalo le 38 tujih igralcev iz 27 držav. Dvajset let kasneje jih je kar za 184 % več – 108 iz 42 držav.

Jan Kropf

foto: Youtube.com; Slovenska Košarka

Sorodni prispevki: VIDEO: V kanonadi trojk uspešnejša ekipa LeBron

Dodaj odgovor