You are currently viewing Namesto bivšega selektorja Slovenije kar nekdanji soigralec Matjaža Smodiša?

Namesto bivšega selektorja Slovenije kar nekdanji soigralec Matjaža Smodiša?

Nekdanji selektor slovenske moške reprezentance Igor Kokoškov, ki se je v zgodovino vpisal kot prvi evropski glavni trener v ligi NBA, se je prejšnji teden moral posloviti od klopi Phoenix Sunsov, zdaj pa je vodstvo franšize že začelo z iskanjem njegovega naslednika.

Generalni direktor Sonc James Jones in podpredsednik kluba Jeff Bower sta se minuli petek v Torontu sestala s pomožnim trenerjem Philadelphie 76ersov, Montyjem Williamsom, v tem tednu pa bosta, po informacijah novinarja Adriana Wojnarowskega, v Portlandu opravila še razgovora z Nateom Tibbettsom in Davidom Vanterpoolom, pomožnima trenerjema pri Portland Trail Blazersih.

Za nas je zanimiv predvsem 46-letni Američan Vanterpool, ki se je med 11-letno igralsko kariero preizkusil tudi v Evroligi. V njej je med leti 2003 in 2005 nastopal za italijansko Sieno, med leti 2005 in 2007 pa za ruski CSKA, s katerim je ob boku Matjaža Smodiša leta 2006 postal tudi evropski klubski prvak.

Phoenix Sunsi so tako v letošnji, kot tudi v lanski sezoni lige NBA vknjižili najmanj zmag. V lanski sezoni so na 82 tekmah zbrali samo 21 zmag (25,6 % uspešnost), v letošnji sezoni pa le 19 (23,2 %).

Jan Kropf

foto: Swarmandsting.com

Dodaj odgovor