You are currently viewing Predsednik pri Čeferinu, selektor kmalu pri Dončiću in Dragiću

Predsednik pri Čeferinu, selektor kmalu pri Dončiću in Dragiću

Po obisku v Španiji in srečanju s tamkajšnjimi slovenskimi košarkarskimi legionarji, se selektor Radovan Trifunović ter reprezentančni direktor Matej Likar odpravljata še na desetdnevni delovni obisk v Združene države Amerike.

Tam se bosta sestala z Luko Dončićem in Goranom Dragićem ter trenerskim štabom in vodstvom kluba Dallas Mavericks, obiskala pa bosta tudi Igorja Kokoškova.

Trifunović in Likar bosta Dončića v Dallasu spremljala na teksaških derbijih proti Houstonu in San Antoniu, Dragića in Miami na obračunu med Milwaukeejem in Charlottom, Kokoškova in Phoenix pa na dvoboju z Utahom.

»Za nami je naporno obdobje kvalifikacij za svetovno prvenstvo. V teh dneh s strokovnim štabom že pripravljamo temeljite analize, hkrati pa imamo skupaj z vodstvom zveze pogled že usmerjen v prihodnost. Poleg kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2021, ki se bodo začele novembra, imamo v mislih tudi morebitne kvalifikacije za olimpijske igre. Upamo, da nam bo FIBA namenila posebno povabilo na enega izmed kvalifikacijskih turnirjev. V kolikor vabilo prejmemo, verjamem, da se bomo na tem turnirju predstavili v najmočnejši zasedbi,« je dejal Radovan Trifunović in nadaljeval:

»Že med delovnim obiskom v Španiji sva z direktorjem reprezentance Matejem Likarjem spoznala, da igralcem osebni stik in odkrita izmenjava mnenj veliko pomeni. Tako smo se odločili, da v teh dneh odpotujeva še v Združene države Amerike. Za uvod se bova v Dallasu sestala z Luko Dončićem ter njegovimi trenerji in nadrejenimi, ter se pogovorili o morebitnem reprezentančnem poletju prihodnje leto. Prav tako pa se veseliva srečanja z Goranom Dragićem, ki je v preteklosti naredil zelo veliko za našo reprezentančno košarko in je bil na zadnjem evropskem prvenstvu pravi vodja reprezentance.«

V teh dneh sta se na sestankih mudila tudi predsednik in generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije, Matej Erjavec in Radoslav Nestrerović, ki sta na povabilo predsednika evropske nogometne zveze Uefa Aleksandra Čeferina obiskala Ženevo.

Čeferinovi gostje so bili še vodilni možje hrvaške, srbske in litovske košarkarske zveze, na sproščenem delovnem sestanku pa je pogovor tekel o aktualnih razmerah v nogometu in košarki.

KZS

foto: KZS

Dodaj odgovor