You are currently viewing Olimpija se je Krki maščevala za poraz

Olimpija se je Krki maščevala za poraz

Ekipa Petrola Olimpije je serijo štirih domačih tekem odprla z zmago nad Krko, ki se ji je v regionalni ligi oddolžila za boleč poraz v državnem prvenstvu. Ljubljančani so Novomeščane v razburljivem slovenskem obračunu ugnali s 70:69 in s tem prekinili niz treh zaporednih porazov.

Kot razkriva že sam končni rezultat, je bil dvoboj izenačen od začetka do konca. Gostitelji so vodili po prvi (23:21) in tretji (52:51), gostje pa po drugi četrtini (34:35), po kar 15 izmenjavah v vodstvu pa so prevladali zmaji, ki so do 2. zmage na zadnjih 3 tekmah v ligi ABA prišli v zadnjih 10 sekundah.

Pred zadnjim napadom Olimpije je Žiga Fifolt zadel za 68:69, potem pa je odgovornost na svoja pleča prevzel Aleksandar Lazić, ob zgrešenem metu za dve točki izsilil osebno napako Mihe Škedlja in 4 sekunde pred iztekom časa ostal zbran pri črti prostih metov.

STATISTIKA TEKME MED OLIMPIJO IN KRKO

Bosanski krilni igralec je tekmo končal pri 16 točkah in 12 skokih, za osvojen dvojni dvojček pa bil nagrajen z najvišjim količnikom učinkovitosti na tekmi (25). Na strani Krke je bil najkoristnejši njen kapetan Jure Balažič, ki je dosegel 10 točk, 6 skokov in 1 pridobljeno žogo (indeks 14).

Po koncu 11. kola na lestvici lige ABA še zmeraj neprimerno bolje kaže Olimpiji, ki s 4 zmagami in 7 porazi zaseda 8. mesto, Krka pa je s 3 zmagami in 8 porazi še zmeraj prikovana na dno.

Jan Kropf

foto: Petrol Olimpija/Aleš Fevžer

Dodaj odgovor