You are currently viewing Nov prestop na relaciji Koper – Ljubljana

Nov prestop na relaciji Koper – Ljubljana

Cedevita Olimpija je iz konkurenčne Koper Primorske zvabila novo okrepitev za plodovitejši zaključek sezone. Po trenerju Jurici Golemcu v Ljubljano prihaja še njegov dosedanji varovanec Ivan Marinković.

26-letni in 208 cm visoki (krilni) center iz Srbije, ki po zaslugi svoje babice premore tudi slovenski potni list, je z zmaji podpisal dvoinpolletno pogodbo, zaradi zamujenega prestopnega roka lige ABA pa bo zanje do konca tekoče sezone lahko igral le v pokalnem in državnem prvenstvu.

Ivan se je v Slovenijo preselil ob koncu junija leta 2018, v manj kot dveh letih pa se je s Koprčani na veliko presenečenje slovenske javnosti polastil kar pet lovorik. Dvakrat je osvojil slovenski superpokal, po enkrat pa državno prvenstvo in drugo divizijo lige ABA.

Marinković je v lanski sezoni državnega prvenstva v povprečno 19 minutah na tekmo dosegal 10,8 točke in 4,9 skoka, v letošnji sezoni pa v 18 minutah na srečanje beleži 14,1 točke in 4,4 skoka.

»Podpis pogodbe z Ivanom Marinkovićem je le še ena izmed potrditev dejstva, o katerem govorimo že skozi celotno sezono oziroma od nastanka košarkarskega kluba Cedevita Olimpija. Klubu se je pridružil nov igralec s slovenskim potnim listom, z izkušnjami z igranjem v ligi ABA, ki bo v prihodnjih sezonah tvoril jedro našega moštva in na katerega lahko resno računamo pod obema obročema. O igrah Marinkovića verjetno ni potrebno izgubljati preveč besed, saj ga je lahko slovenska javnost dobro spoznala v zadnji sezoni in pol, ko je nosil dres Kopra Primorske in odlično sodeloval z Jurico Golemcem. Verjamemo, da bo enako tudi v dresu Cedevite Olimpije,« je prestop pokomentiral športni direktor Ljubljančanov Sani Bečirović.

Jan Kropf

foto: Aleš Fevžer

Dodaj odgovor