You are currently viewing Cedevita Olimpija ostaja na prestolu

Cedevita Olimpija ostaja na prestolu

V Domžalah je bila odigrana še tretja tekma finalne serije Lige Nova KBM, domači Kansai Helios je gostil Cedevito Olimpijo. Ljubljančani so slavili tudi na tretji tekmi (78:91) in prišli do 21. naslova državnih prvakov.

Ljubljančani so obenem še tretjič zaporedoma osvojili vse tri domače lovorike – Superpokal, Pokal Spar in Ligo Nova KBM.

Na prvih dveh finalnih dvobojih so bili Domžalčani blizu, a vseeno preveč oddaljeni, da bi lahko izpolnili prvi cilj v finalu – da se serija ne bi končala že po treh tekmah. Na prvi domači so bili v igri za kaj več do zadnje minute in zaostanka 87:88, na drugi v Tivoliju pa do delnega izida ljubljanske ekipe 8:0 štiri minute pred koncem.

Danes je bilo jasno, da tako tesnega razpleta ne bo. Ljubljančani so takoj močno pritisnili in že v prvi četrtini prišli do dvomestnega naskoka (26:14). Niso popuščali vse do konca, z dvema trojkama Zorana Dragića pa pobegnili na 37:14.

V nadaljevanju so tako Domžalčani predvsem skrbeli, da prednost ne bi preveč narasla, a vsaj v drugem delu pri tem niso bili uspešni. Razigrani gostje so bili zelo dobri predvsem pri metih z razdalje, eno od trojk je dosegel tudi Alen Omić, medtem ko so domači pod košema bili kolikor toliko enakovredni, šepala pa je izvedba pri metih.

V prvem polčasu so tako trojke metali poraznih 0:13, prvo pa v obroč spravili šele v tretji četrtini pri izidu 39:64.

Takrat je gostujoča zasedba že lahko znižala obrate, potem ko je ob koncu prvega polčasa vodila že s 60:30. Kansai Helios se je počasi bližal, v zadnji četrtini, ko so gostje že povsem popustili, pa je domačim uspelo precej popraviti končni izid.

Zaostanek so najprej spravili pod 20 točk, v zadnjih minutah pa še z nekaj uspešnimi akcijami do končnih 78:91, kar pa ni preprečilo zanesljive zmage ljubljanske zasedbe.

Najboljša pri prvakih sta bila Omić (20 točk, 11 skokov) in Dewayne Stewart (17 točk), pri Domžalčanih pa Lenart Sirc (23).

Po koncu tekme so zmagovalcem podelili medalje, kapetan Jaka Blažič je prejel pokal za prvaka, Omić pa je dobil še eno priznanje za najkoristnejšega igralca finala.