You are currently viewing Domžalčani pokvarili krst trenerja Ljubljančanov

Domžalčani pokvarili krst trenerja Ljubljančanov

Na petkov večer so v Hali Tivoli moči pomerili košarkarji Petrola Olimpije in Helios Sunsov. Po razburljivi končnici so se zmage razveselili gostje, ki so gostitelje in njihovega novega trenerja v državnem prvenstvu Žigo Mravljaka porazili s 76:68.

Domžalčani so branilcem naslova tako prizadejali tretji poraz v ligi Nova KBM, sami pa dosegli tretjo zaporedno zmago in na lestvici napredovali na 4. mesto.

Pomlajeni gostitelji, v postavi katerih so bili tudi 21-letni Aljaž Marinč, 18-letni Jernej Andolšek Heine in 16-letni Alen Malovčič, so znova brez pomoči Mirze Begića, Mihe Lapornika in Jana Špana prvi koš iz igre zadeli šele v 3. minuti, po trojki Erjona Kastratija za 4:3 pa so pobudo prevzeli gostje, na krilih 6 točk Blaža Mahkovica naredili delni izid 13:3, prvo četrtino pa dobili z 21:17.

V drugi četrtini so se na veselje Iva Daneva in Janeza Drvariča razigrali tudi Ljubljančani in z 9. točko Marka Simonovića v 14. minuti znova povedli (25:24), v nadaljevanju pa svojo prednost s prvimi 10 točkami Aleksandra Lazića še povečali in na glavni odmor odšli z naskokom 8 točk (43:35).

Nova četrtina, nov preobrat. Tokrat so zanj poskrbeli izbranci Dejana Jakare, ki so ob bučni podpori njihovih navijačev Ravbarjev strnili svoje vrste v obrambi in zmajem do 27. minute dopustili doseči le 2 točki, sami pa do te minute v napadu dodali še kar 18 točk (45:53; Đoko Šalić 6, Mahkovic 5). V preostalem delu četrtine so državni prvaki zmanjšali zaostanek, semafor pa je pred odločilnimi desetimi minutami igre kazal izid 51:56.

V težko pričakovani četrti četrtini smo izenačenj boj spremljali vse do zadnje minute, potem pa so večjo zbranost pokazali Domžalčani ter s triom MahkovicŠalićMiroslav Pašaljić dosegli 7 zaporednih in ključnih točk za njihovo prvo zmago nad Olimpijo v letošnji sezoni.

STATISTIKA TEKME MED OLIMPIJO IN HELIOSOM

Pri Heliosu je bil z 19 točkami, 6 podajami in pridobljenimi žogami, 5 izsiljenimi osebnimi napakami in 2 skokoma najkoristnejši igralec srbski branilec Miroslav Pašaljić, pri Olimpiji pa je bil z 11 skoki, 10 točkami in 1 podajo najbolj učinkovit črnogorski center Marko Simonović.

»Slab uvod v tekmo in še slabša igra v tretji četrtini sta nas stali zmage. Vedeli smo, v katerih elementih so košarkarji Heliosa dobri, predvsem tu govorimo o igri v tranziciji. Dosegli so kar 28 točk iz protinapadov, hkrati izsilili 34 prostih metov, mi pa smo izgubili 24 žog. Te številke so absolutno previsoke, če želimo sploh razmišljati o zmagi. Poznala se je neuigranost, saj smo prvič nastopili skupaj. Kljub temu pa so se fantje borili praktično do zadnjih minut. Napravili bomo vse, da se fantje čim prej regenerirajo, saj jih v nedeljo čaka pomemben obračun v ligi ABA s Krko,« je po neuspešnem debiju na klopi Olimpije povedal Žiga Mravljak.

Preostale tri tekme 9. kola lige bodo na sporedu danes ob 19. uri. Sixt Primorska bo gostila Ilirijo, Šentjur bo gostoval pri Šenčurju Gorenjski gradbeni družbi, Rogaška pa bo gostila Hopse. Zlatorog in Krka sta se v Laškem pomerila že v sredo, zmaga s 93:85 pa je pripadla Novomeščanom.

Jan Kropf

foto: Petrol Olimpija

Sorodni prispevki: Olimpija z novim glavnim trenerjem

Dodaj odgovor