You are currently viewing Naša zlata fanta na uvodu sezone v odlični formi

Naša zlata fanta na uvodu sezone v odlični formi

Novo tekmovalno leto severnoameriške lige NBA se je za slovenska košarkarja Luko Dončića in Gorana Dragića začelo sijajno, saj sta oba že na uvodu sezone v vrhunski formi, njuna kluba pa še zmeraj neporažena.

Ekipi Dallas Mavericksov in Miami Heata sta v petek oziroma soboto premagali New Orleans Pelicanse (116:123) in Milwaukee Buckse (126:131, po podaljšku), za njuna najboljša strelca pa sta se izkazala prav naša zlata fanta, ki sta za zmago oba prispevala po 25 točk.

Luka je k tem v 38 minutah igre dodal še 10 skokov in podaj ter osvojil prvega trojnega dvojčka v sezoni, Goran pa je v 35 minutah zbral še 8 podaj in 6 skokov. Prvi je iz igre metal z 52,6-odstotno natančnostjo (7/10 za dve in 3/9 za tri), drugi pa s 43,7-odstotno natančnostjo (5/8 za dve in 2/8 za tri).

STATISTIKA TEKME MED NEW ORLEANSOM IN DALLASOM
STATISTIKA TEKME MED MILWAUKEEJEM IN MIAMIJEM

Tako Dončićeve, kot tudi Dragićeve točke so bile ključne za drugo zaporedno zmago Teličkov in Vročice. Luka jih je nanizal dobro minuto pred koncem četrte četrtine, ko je pri vodstvu Dallasa s 115:113 najprej zadel za dve, potem pa še za tri točke, Goran pa v podaljšku, v katerem je dosegel kar 6 od 10 Miamijevih točk.

»Vsi smo zelo srečni, da smo tako dobro začeli sezono. Želimo si, da bi bili aprila še vedno v boju za mesta, ki vodijo v končnico. Nadaljevati moramo v tem slogu. To je šele začetek sezone,« je po novi zmagi evforijo miril Luka Dončić.

V petek so drugo zmago vpisali tudi Denver Nuggetsi, a znova brez pomoči 22-letnega Koprčana Vlatka Čančarja, ki ga na domači tekmi proti Phoenix Sunsom (108:107, po podaljšku) znova ni bilo v postavi ekipe.

Jan Kropf

foto: NBA.com

Sorodni prispevki: Dončić sanjsko, Dragić učinkovito, oba pa zmagovito

Dodaj odgovor