You are currently viewing Dallas in Miami prvič poražena

Dallas in Miami prvič poražena

Košarkarji Dallas Mavericksov in Miami Heata so v letošnji sezoni lige NBA utrpeli prvi poraz. V noči na ponedeljek so se v Teksasu in Minnesoti srečali s Portland Trail Blazersi in Minnesoto Timberwolvesi ter bili poraženi s 119:121 in s 109:116.

Tako varovanci Ricka Carlisla, kot tudi izbranci Erika Spoelstre so ob polčasu vodili za 12 (71:59) oziroma 2 točki (55:57), tekmo pa izgubili v zadnjih in zato še kako dramatičnih treh minutah.

Floridčani so zmago zapravili med 45. in 47. minuto, ko so zaradi preslabe obrambe nad Andrewom Wigginsom prejeli kar štiri zaporedne trojke, Teksačani pa so svoje poslednje možnosti za slavje izgubili v zadnjih 60 sekundah, ko so za trenutek pozabili na Damiana Lillarda in Kenta Bazemora ter bili posledično kaznovani s prejetjem odločilnih 3 točk.

STATISTIKA TEKME MED MINNESOTO IN MIAMIJEM
STATISTIKA TEKME MED DALLASOM IN PORTLANDOM

Wiggins je bil s 25 točkami prvi strelec Timberwolvesov, pri Trail Blazersih pa je več točk od Lillarda (28) zbral le tokrat povsem nezaustavljivi Christian James McCollum (35).

Na strani poražencev sta se najbolj odrezala Luka Dončić (38 minut, 29 točk, 12 skokov, 9 podaj in 3 ukr. žoge) in Justise Winslow (43 minut, 20 točk, 8 skokov, 6 podaj, 2 blokadi in 1 ukr. žoga), medtem ko je Goran Dragić v 27 minutah igre vknjižil 13 točk, 5 skokov in 4 podaje.

Dallas Mavericksi in Miami Heat se bosta na zmagovalne tirnice skušala vrniti že jutri. Prvi v gosteh pri Denver Nuggetsih in Vlatku Čančarju, drugi pa doma proti Atlanta Hawksih, s katerimi se bodo pomerili tudi v četrtek.

Jan Kropf

foto: arhiv Luke Dončića

Sorodni prispevki: Naša zlata fanta na uvodu sezone v odlični formi

Dodaj odgovor