You are currently viewing Dončićevi boljši od Čančarjevih, Dragić znova čez 20 točk

Dončićevi boljši od Čančarjevih, Dragić znova čez 20 točk

Najbolj prepoznavna slovenska košarkarja Luka Dončić in Goran Dragić sta po prvem porazu že na naslednji tekmi lige NBA zavila nazaj na zmagovalno pot in vpisala tretjo zmago v sezoni.

Dončić se je na zmagovalne tirnice vrnil v Denverju, kjer je s 109:106 ugnal Nuggetse Vlatka Čančarja, Dragić pa v Miamiju, kjer je prav tako včeraj s 112:97 porazil Atlanta Hawkse.

Prvič v letošnji sezoni se je zgodilo, da je Goran za zmago pristavil več točk kot Luka, in sicer 9 točk več. Prvi se je namreč ustavil pri 21 (2/4 za eno, 2/3 za dve in 5/9 za tri), drugi pa pri 12 točkah (5/8 za eno, 2/6 za dve in 1/6 za tri).

Upali smo, da bo tokrat prvič zaigral tudi Vlatko, a slednjemu njegov trener Mike Malone žal tudi na četrti tekmi Denver Nuggetsov ni dal priložnosti za igro.

STATISTIKA TEKME MED DENVERJEM IN DALLASOM
STATISTIKA TEKME MED MIAMIJEM IN ATLANTO

Vročica je ključno razliko naredila v tretji četrtini (29:21), v kateri je na krilih razigranega Kendricka Nunna prednost z 10 povečala na 20 točk (88:68), Telički pa so zmago tudi zaradi vsestranskega Nikole Jokića (10 točk, skokov in podaj) uspeli potrditi šele v zadnji minuti četrte četrtine, ko je Dončić z vrha rakete spretno prodrl pod koš in z uspešnim polaganjem postavil končni rezultat.

Luka je v 33 minutah igre dosegel še 5 podaj, 4 skoke in 2 pridobljeni žogi, Goran pa je v 30 minutah dodal še po 3 skoke in podaje.

Dallas je s tem končal s tekmovanjem v mesecu oktobru, Miami in Denver pa bosta zadnji tekmi v prvem mesecu sezone odigrala v četrtek v gosteh pri Atlanti in New Orleansu.

Jan Kropf

foto: Twitter.com

Sorodni prispevki: Dallas in Miami prvič poražena

Dodaj odgovor