You are currently viewing Vročica tudi v drugo boljša od Sokolov, debi Čančarja

Vročica tudi v drugo boljša od Sokolov, debi Čančarja

Zadnji tekmovalni dan lige NBA v letošnjem oktobru je zadovoljstvo prinesel tudi v domove slovenskih košarkarskih navdušencev, ki smo se izredno razveselili premiernega nastopa Vlatka Čančarja.

22-letni Koprčan je v ligi NBA včeraj debitiral v New Orleansu, kjer so njegovi Nuggetsi proti Pelicansom klonili s 107:122. Slovenski reprezentant je na parketu preživel 2 minuti, v tem času pa ostal pri prazni osebni statistiki.

Denver se je izkazal za precej slabšega nasprotnika, saj je na tekmi vodil le v zadnjih dveh minutah prve četrtine (22:24 in 29:30), dvoboj pa dokončno izgubil v prvih petih minutah zadnje četrtine, ko je zaostanek z 11 (86:75) povečal na 21 točk (105:84).

Pri Pelicansih so kar trije igralci presegli mejo 20 doseženih točk – Jahlil Okafor 26, Brandon Ingram 25 in Frank Jackson 21, pri Nuggetsih pa je bil s 15 točkami najbolj razpoložen Michael Porter. Nikola Jokić je zbral 13 točk ter 6 skokov in podaj.

STATISTIKA TEKME MED NEW ORLEANSOM IN DENVERJEM
STATISTIKA TEKME MED ATLANTO IN MIAMIJEM

V četrtek je bil aktiven tudi Goran Dragić, ki se je z Miami Heatom še drugič v zadnjih treh dneh pomeril z Atlanta Hawksi in še drugič iz dvoboja odšel kot zmagovalec. Vročica je tokrat v gosteh zmagala z rezultatom 106:97, “Gogi” pa je bil v Atlanti precej manj pri metu kot v Miamiju.

Proti košu Sokolov je v igri namreč sprožil 8 metov, zadel pa le enkrat in tekmo po 19 minutah končal pri vsega 4 točkah (2/2 za eno, 1/2 za dve in 0/3 za tri), 3 podajah in 1 skoku.

Za zmago Miamija je bil zato precej bolj zaslužen znova sijajni branilec Kendrick Nunn, ki je v koš tekmecev, ki so nastopili brez poškodovanega Traeja Younga, poslal kar 10 od svojih 15 metov, srečanje pa zaključil pri kar 28 točkah (4/4 za eno, 6/9 za dve in 4/6 za tri).

Varovanci Erika Spoelstre so izbrancem Lloyda Pierca sicer ušli med 38. in 46. minuto, ko so dali kar 19 (Tyler Herro 7, Meyers Leonard 6), prejeli pa le 7 točk in dobri dve minuti pred koncem povedli za velikih 16 točk (88:104).

Jan Kropf

foto: Denver Nuggets

Sorodni prispevki: Dončićevi boljši od Čančarjevih, Dragić znova čez 20 točk

Dodaj odgovor