You are currently viewing Igro Olimpije bo organiziral Američan

Igro Olimpije bo organiziral Američan

Slovenska državna podprvakinja Cedevita Olimpija je prejšnji teden pripeljala kar pet novih igralcev, danes pa je novih sedem dni odprla že z novo okrepitvijo.

Njen deseti novinec je postal Codi Miller-McIntyre, 25-letni Američan, ki pri svojih 191 centimetrih igra na položaju organizatorja igre.

Nekdanji študent ameriške univerze Wake Forest, kjer se je med drugimi šolal tudi zvezdnik lige NBA Chris Paul, je prve korake v Evropi naredil v sezoni 2016/17 pri belgijskih Leuven Bearsih, nato pa se je na stari celini preizkusil še v ruski košarki, kjer je zastopal moštvi Parme in Zenita.

V dresu slednjega, pri katerem si je klop delil tudi s Srbom Markom Simonovićem, je Miller-McIntyre v baltski ligi VTB v povprečno 23 minutah dosegal 9,3 točke, 5,4 podaje, 3,2 skoka in 0,9 pridobljene žoge na tekmo, v prav tako mednarodnem pokalu EuroCup pa je na vsega 8 odigranih srečanjih beležil povprečno 22 minut, 5,8 točke, 5,6 podaje, 1,9 skoka in 1,1 pridobljene žoge.

»Lahko smo srečni, da nam je uspelo pripeljati Codija Millerja-McIntyerja, saj se je zanj zanimalo veliko evropskih klubov. Miller-McIntyre je košarkar, ki je na univerzi Wake Forest preživel vsa štiri leta, na ta način pridobil izkušnje, nato pa odšel v Evropo in okusil tudi evropski način košarke. Minulo sezono je pri Zenitu kazal dobre predstave, verjamem pa, da se bo odlično vklopil v naš način igre, sprejel našo košarkarsko filozofijo in bil podaljšana roka glavnega trenerja Slavena Rimca,« je o novem članu Cedevite Olimpije povedal njen športni direktor Sani Bečirović.

Vse dosedanje okrepitve Cedevite Olimpije:

organizator igre Codi Miller-McIntyre (ZDA), branilci Jaka Blažič, Filip Krušlin (HR) in Mirko Mulalić, krili Edo Murić in Marko Simonović (SRB) ter centri Mikael Hopkins (ZDA), Martin Krampelj, Andrija Stipanović (BiH) in Saša Zagorac.

Jan Kropf

foto: Marti Imatge – Andorra)

Dodaj odgovor