You are currently viewing V Ljubljani še tretji član zlate slovenske reprezentance

V Ljubljani še tretji član zlate slovenske reprezentance

Po vsega dvanajstih dneh od ustanovitve ima košarkarski klub Cedevita Olimpija v svoji prvi ekipi že kar devet igralcev. Najnovejši med njimi je reprezentančni branilec Jaka Blažič.

Evropski prvak izpred dveh let v Carigradu je v Ljubljani združil moči s svojima tedanjima soigralcema, Edom Murićem in Sašo Zagorcem, skupaj z Martinom Krampljem in Mirkom Mulalićem pa imajo zmaji že v tem trenutku sestavljeno vseslovensko peterko.

29-letni Blejec je pri Olimpiji igral že med leti 2011 in 2013, od leta 2015 dalje pa se je kalil v Španiji, kjer si je najprej izkušnje nabiral pri Baskonii, nato pa še pri Andorri in veliki Barceloni.

Zanjo je v prejšnji sezoni tekmoval tudi v Evroligi, kjer pa je ob precej skromni minutaži (povprečno 13 minut) na tekmo beležil le 5,2 točki, 2,3 skoka in 0,6 podaje.

»Jaka Blažič je zagotovo najbolj zveneče ime, s katerim smo podpisali pogodbo v tem poletju. Zelo vesel sem, da se vidi v projektu Cedevite Olimpije. Je igralec, ki lahko s svojo kvaliteto in izkušnjami napravi razliko tako v ligi ABA, kot tudi v EuroCupu. Menim, da on sam vidi prihajajočo sezono kot priložnost za preboj na sam vrh seznama najboljših evropskih košarkarjev. V naši ekipi bo Blažič zagotovo eden od najmočnejših členov, zelo atraktiven pa bo tudi za naše navijače,« je prihod Blažiča požegnal trener Cedevite Olimpije Slaven Rimac.

Jan Kropf

foto: FIBA

Sorodni prispevki:

Olimpija v Bolgariji našla novega igralca
V zmajevo gnezdo priletel tudi svetovni podprvak
Olimpija pripeljala dva nova Slovenca
Olimpija posegla po težkem centru
Pred vrati Olimpije vse večja gneča

Dodaj odgovor