You are currently viewing Dončić z največ glasovi za tekmo vseh zvezd!

Dončić z največ glasovi za tekmo vseh zvezd!

Slovenski športni fenomen Luka Dončić bo kot vse kaže močno zaznamoval tudi leto 2020, saj je bil v njem že drugi dan imenovan za vodilnega v glasovanju za udeležence letošnje tekme vseh zvezd lige NBA.

20-letni Ljubljančan je doslej namreč prejel že več kot 1.073.957 glasov oziroma največ med vsemi igralci v najmočnejši košarkarski ligi na svetu!

Za njim sta zaostajala tudi Grk Giannis Antetokounmpo (1.073.358), lani najkoristnejši igralec rednega dela tekmovanja, in ameriški zvezdnik LeBron James (1.020.851), ki je sicer Lukov idol.

 

 

 

 

 

 

 

 

Omenjenima zvezdama Los Angeles Lakersov in Dallas Mavericksov bi v začetni peterki zahodne konference po izboru navijačev družbo delali še Anthony Davis (Lakers), MVP lanskega finala Kawhi Leonard (Los Angeles Clippers) in trenutno prvi strelec lige James Harden (Houston Rockets).

Če bosta imela Dončić in Antetokounmpo tudi ob koncu javnega glasovanja največ glasov med košarkarji z Zahoda in Vzhoda, bosta izbrana za kapetana svojih konferenc in s tem neposredno uvrščena na tekmo vseh zvezd.

Glasovanje bo trajalo še do 20. januarja, do 5.59 ure po srednjeevropskem času.

Jan Kropf

foto: NBA.com

Dodaj odgovor