You are currently viewing Dončić ob vrnitvi pokvaril večer šampionski dinastiji

Dončić ob vrnitvi pokvaril večer šampionski dinastiji

Luka Dončić, ki je zadnje štiri tekme Dallas Mavericksov izpustil zaradi zvina desnega gležnja, se je na parkete lige NBA vrnil v polnem sijaju. V American Airlines Centru je sinoči gostil velike teksaške rivale San Antonio Spurse in jih po izenačenem boju ugnal s 102:98.

Najboljši novinec lanske sezone je očitno precej dobro saniral neugodno poškodbo, saj je obračun začel v prvi peterki, v kar 33 minutah igre pa se močno približal osvojitvi 9. trojnega dvojčka letošnje sezone.

Za okroglo 20. zmago trenutno petega najboljšega moštva zahodne konference je namreč prispeval 24 točk (5/8 za eno, 8/17 za dve in 1/6 za tri), 10 skokov, 8 podaj in 1 pridobljeno žogo, njegovo povprečje pa sedaj znaša 29,1 točke, 9,6 skoka in 8,8 podaje.

»Dončić ni Magic Johnson, ima pa tak pregled nad igro. Te intuicije ne moreš naučiti. To moraš preprosto imeti in on to ima. Res je izjemen in ne smemo ga primerjati z Magicom in mu dati pritisk na ramena,« je bil nad neverjetnimi sposobnostmi 20-letnega Ljubljančana navdušen tudi trener Spursov Gregg Popovich.

STATISTIKA TEKME MED DALLASOM IN SAN ANTONIOM

Revolveraški dvoboj med enkratnimi in petkratnimi prvaki lige NBA se je razpletel v napeti zadnji četrtini. Telički so se vanjo spustili s prednostjo 5 točk (79:74), ki so jo nato do 44. minute s kar 7 uspešnimi meti z razdalje (Kristaps Porzingis in Delon Wright 2, Maxi Kleber, Dorian Finney Smith in Jalen Brunson 1) povečali na visokih 17 točk (102:85), potem pa začeti streljati v prazno in na ta način poskrbeli za dramatičen zaključek.

Ostroge so ponujeno priložnost zgrabile z obema rokama in se z delnim nizom 13 točk (DeMar DeRozan 4, Derrick White, Bryn Forbes in Rudy Gay 3) približale na vsega 4 točke zaostanka (102:98), v preostalih 38 sekundah pa zgrešile odločilna meta za zmago in posledično doživele 18. poraz.

Maverickse do konca iztekajočega se leta čakata še dve tekmi v gosteh. V nedeljo se bodo v San Franciscu spopadli z lanskoletnimi prvaki Golden State Warriorsi, dan kasneje pa se bodo v sosednjem Los Angelesu pomerili še z Lakersi, ki so s 24 zmagami in le 7 porazi še zmeraj trdno zasidrani na vrhu Zahoda.

Jan Kropf

foto: arhiv Luke Dončića; Dallas Mavericks

Sorodni prispevki: Neverjetnega Dončića ustavila šele poškodba

Dodaj odgovor