You are currently viewing Pred vrati Olimpije vse večja gneča

Pred vrati Olimpije vse večja gneča

Po nekaj tednih zatišja je znova zaživelo tudi dogajanje okrog najtrofejnejšega slovenskega košarkarskega kluba, ki je na včerajšnji ustanovni seji skupščine tudi uradno postal združen pod imenom Cedevita Olimpija.

Člani skupščine novoustanovljenega kluba so za njegovega prvega predsednika izvolili dosedanjega predsednika Olimpije Tomaža Berločnika, v upravni odbor kluba pa postavili še Damjana Kralja, Igorja Merviča, Andreja Slaparja, Enza Smrekarja, Zorana Stankovića, Emila Tedeschija, Emila Tadeschija mlajšega in Jurija Žureja.

Cedevita Olimpija bo naslednjo sezono tekmovala v Evropskem pokalu, ligi ABA in v drugem delu državnega in pokalnega prvenstva, na pota stare slave pa jo bodo skušali vrniti tudi zadnji direktor Cedevite Davor Užbinc, športni direktor Sani Bečirović in dozdajšnji trener Cedevite Slaven Rimac.

Iz kluba so sporočili še, da so za prvo okrepitev imenovali zlatega slovenskega reprezentanta Eda Murića, mi pa dodajamo, da moštvo zapušča Miha Lapornik, ki je pred nepozabnim evropskim prvenstvom leta 2017 kot zadnji izpadel s seznama igralcev selektorja Igorja Kokoškova.

27-letni krilni igralec Murić je nazadnje igral prav v Cedeviti, za katero je v ligi ABA nastopil na 14 tekmah in v povprečno 21 minutah na tekmo dosegal 9,1 točke, 4,4 skoka in 0,6 podaje, dve leti mlajši branilec Lapornik pa je v istem tekmovanju zaigral na 18 srečanjih in v povprečno 26 minutah beležil 12,4 točke, 2,9 skoka in 1,6 podaje.

Jan Kropf

foto: Cedevita Olimpija

Sorodni prispevki:

Šentjur oznanil svojo prvo okrepitev
Olimpija ostala brez organizatorja igre

Dodaj odgovor