You are currently viewing Olimpija po vseh težavah znova na vrhu

Olimpija po vseh težavah znova na vrhu

S tekmo med Ilirijo in Petrol Olimpijo se je sinoči v ligi Nova KBM začelo 8. kolo. Ljubljanski derbi je pripadel državnim prvakom, ki so v Hali Tivoli po prepričljivi predstavi zmagali z visokih 104:74.

Stožičani so s tretjo zaporedno zmago zopet prevzeli vodstvo v skupnem seštevku, zadnjeuvrščeni Šiškarji pa so z osmim zaporednim porazom še poglobili svojo rezultatsko krizo.

Dvobojevalci so bili enakovredni le v prvih 8 minutah, nato pa so pobudo prevzeli varovanci Aleksandra Nikitovića, s precej boljšim metom iz igre in razigranim Lukom Šamanićem naredili delni izid 16:4 in že pred iztekom 12. minute presegli mejo 30 doseženih točk (19:35).

Tu pa se zmaji niso ustavili. Do konca druge četrtine so na krilih učinkovite kolektivne igre dodali še kar 19 točk, na glavni odmor pa odšli s prednostjo 21 točk (33:54).

V tretji četrtini je razlika narasla na 31 (53:84), v četrti četrtini pa še na 35 točk (69:104), po edinih dveh točkah Domna Gorenca, sina nekdanjega slovenskega reprezentanta Borisa Gorenca, pa se je obračun končal z rezultatom 74:104.

STATISTIKA TEKME MED ILIRIJO IN OLIMPIJO

Pri Olimpiji je dvomestno število točk dosegla peterica igralcev, največ (20) pa jih je prispeval Hrvat Luka Šamanić, ki je z dodatnimi 9 skoki, 3 podajami, 2 blokadama in 1 pridobljeno žogo postal tudi najbolj učinkovit igralec tekme, pri Iliriji pa je bil s 13 točkami, 7 skoki in 1 pridobljeno žogo najboljši strelec in najkoristnejši igralec Bosanec Haris Ćućović.

Vse ostale tekme 8. kola bodo na sporedu v soboto ob 19. uri. Helios Sunsi bodo gostili Zlatorog, Rogaška bo gostovala pri Krki, Hopsi bodo gostili Šenčur Gorenjsko gradbeno družbo, Sixt Primorska pa bo gostovala pri Šentjurju.

Jan Kropf

foto: Petrol Olimpija

Sorodni prispevki: Prvoligaške parkete bo naprej ogrel prvi ljubljanski derbi

Dodaj odgovor