You are currently viewing “Krka se bo pokazala v boljši luči”

“Krka se bo pokazala v boljši luči”

Po Cedeviti Olimpiji je s pripravami na klubsko sezono 2019/20 sinoči začela tudi Krka, ki bo v njej skušala popraviti vtis iz pretekle sezone, v kateri je največje razočaranje doživela v regionalni ligi ABA, v kateri je le zaradi boljše razlike v koših uspela obstati v tekmovanju.

Na večernem treningu v dvorani Leona Štuklja v Novem mestu se je zbralo 15 igralcev – kapetan Jure Balažič, Glenn Cosey, Dalibor Đapa, Žiga Fifolt, Martin Jančar Jarc, Marko Jošilo, Luka Lapornik, Paolo Marinelli, Luka Medved, Tim Osolnik, Imran Polutak, Ivan Ramljak, Leon Stergar, Jakov Stipaničev in Miha Škedelj, preostali novinec, Gani Lawal, pa se bo ekipi priključil prihodnji teden.

Prenovljeno moštvo je uvodoma pozdravil in nagovoril predsednik kluba Andraž Šuštarič, ki je igralcem zaželel uspešno sezono, nato pa je pred njega s svojima pomočnikoma Daliborjem Damjanovićem in Maticem Šiško stopil še glavni trener Simon Petrov.

»Čakata nas naporna dva meseca, potem pa še bolj napornih naslednjih osem mesecev. Mislim, da so fantje pripravljeni. Vejo, kaj jih čaka. Jaz pa sem jasno zelo zadovoljen s sestavo ekipe in že z veseljem pričakujem sezono. Verjamem, da se bomo v njej pokazali v boljši luči kot lani. Tudi zato, ker smo se od prejšnje sezone veliko naučili,« je na prvem treningu Krke povedal Petrov, kapetan Balažič pa je dodal:

»Lanska sezona je bila označena za neuspešno, čeprav smo bili na štirih ali petih tekmah žogo proč od zmage. Če bi jih dobili polovico, bi se za nas predvsem v ligi ABA odvilo povsem drugače. Letos smo dobili tri kvalitetne tujce, za katere verjamem, da bodo dodali svoje. Zato imamo višje apetite.«

Novomeščani, ki bodo tudi v prihodnje tekmovali v državnem in pokalnem prvenstvu ter ligi ABA, bodo priprave opravili v Novem mestu, med napornimi treningi pa bodo v septembru odigrali tudi nekaj pripravljalnih tekem.

Šestega se bodo v Trstu pomerili z italijanskim Fortitudom, 14. bodo gostili ruski Enisey, 18. se bodo v Laktaših spoprijeli z bosansko Igokeo, 20. in 21. sledita tekmi na turnirju v Sarajevu, 26. septembra pa se bodo v Zrečah srečali še s češkim Nymburkom.

Jan Kropf

foto: KK Krka

Sorodni prispevki:

Novomeščani pripeljali odmevno okrepitev
Ameriško znanje bo koristila tudi Krka
FOTO: Cedevita Olimpija začela priprave na krstno sezono

Dodaj odgovor