You are currently viewing Danes začetek bojev na Jadranu

Danes začetek bojev na Jadranu

Z današnjim začetkom superpokala se bo v regionalni ligi ABA začela nova sezona, v kateri bodo med dvanajsterico klubov tekmovali tudi Cedevita Olimpija, Koper Primorska in Krka.

Koprčani in Ljubljančani bodo s tekmovanjem začeli že danes oziroma jutri v superpokalu, ki ga gosti dvorana Dražena Petrovića v Zagrebu, Novomeščani pa 7. oktobra v 1. krogu lige.

Državni prvaki se bodo uvodoma spoprijeli z branilko naslova Crveno zvezdo, državni in superpokalni podprvaki pa se bodo najprej pomerili s prav tako srbskim FMP-jem.

Za tretjo lovoriko superpokala se potegujejo tudi srbska Partizan in Mega Bemax ter črnogorska Budućnost in hrvaška Cibona. Četrtfinalni zmagovalci se bodo v polfinalu srečali v soboto, finalista pa se bosta za naslov prvaka udarila v nedeljo.

»Izjemno smo veseli, da smo bili povabljeni na superpokal lige ABA, na katerem bomo lahko nastopali ob boku najboljših ekip v regiji. Pokazati si želimo, da smo ne le simpatičen, pač pa tudi resen in ambiciozen klub. V regiji želimo biti konkurenčni vsem tekmecem, nikomur ne bomo priznali, da je boljši brez borbe na parketu. Za našo ekipo bo četrtfinalna tekma dober preizkus, saj bomo videli, kako blizu smo aktualnemu prvaku in evroligašu Crveni zvezdi. Ta premore izredno kakovostno in izkušeno ekipo, ki je zelo dobro vodena. Komaj čakamo, da se superpokal začne. S fanti smo se pripravljali z veliko vnemo, težav s poškodbami nimamo,« je pred začetkom sezone povedal trener Koper Primorske Jurica Golemac, strateg Cedevite Olimpije Slaven Rimac pa je pred prvo preizkušnjo dejal:

»Kot vsako sezono, bo tudi v prihajajoči sezoni ekipa FMP-ja zelo nevarna. V tej sezoni sicer na njihovem seznamu igralcev manjka Dragan Apić, ki je moštvo zapustil tekom prejšnje sezone, posledično pa Beograjčanom manjka košarkar, ki bi lahko igral na položaju visokega igralca ter na vsaki tekmi prispeval 20 točk in 10 skokov. Kljub temu jim je uspelo v svoje vrste zvabiti številne dobre igralce in na pripravljalnih tekmah so nekaj tekem dobili povsem zasluženo. Ogledali smo si nekaj njihovih tekem. Na parketu igrajo podobno kot v prejšnji sezoni – agresivno in pogumno, z dobrimi idejami v napadu. Pričakujem zahteven dvoboj, a mi moramo igrati tako, kot znamo. Ljudje še vedno mislijo, da superpokal lige ABA ni tisti pravi začetek sezone, toda mi se bomo turnirja v Zagrebu lotili maksimalno resno. Ekipa bo prava. Za nami je veliko treningov, na katerih smo odpravljali pomanjkljivosti, kar nam v obdobju, ko smo igrali pripravljalne tekme, ni uspelo. Igralci so se tudi malenkost odpočili, zato verjamem, da bomo na turnirju pokazali svoj pravi obraz.«

Tigri bodo prvi dvoboj v superpokalu lige ABA odigrali nocoj ob 20., zmaji pa jutri ob 17. uri.

Jan Kropf

foto: ABA

Dodaj odgovor