You are currently viewing Košarkarska sezona 2019/20 je odprta

Košarkarska sezona 2019/20 je odprta

S tekmo Superpokala se je sinoči na slovenskih tleh začela težko pričakovana sezona 2019/20. V športni dvorani Podčetrtek so se pomerili košarkarji Koper Primorske in Hopsov s Polzele, do prve lovorike v sezoni pa so se dokopali Koprčani, ki so z visoko zmago ubranili naslov prvaka.

Aktualni državni prvaki so bili na dan 2. obletnice slovenskega pohoda na vrh Evrope veliko boljši od superpokalnih novincev, saj so Polzelane na Sotelskem porazili s kar 106:74 in s tem osvojili že 5. naslov v nizu.

Varovanci trenerja Jurice Golemca so na dvoboju zaostajali le v prvih 30 sekundah (0:2), nato pa z delnim izidom 11:2 prevzeli pobudo in vodstvo ter ju zadržali vse do zadnjega sodnikovega žvižga.

Primorci so navdušili z izredno učinkovito igro in precej bolj uspešnim metom z razdalje (na koncu 17/31 oz. 55 % : 7/22 oz. 32 %), do največje prednosti pa prišli ob koncu tretje četrtine, ko so se z delnim nizom 11:0 od Štajercev oddaljili že za velikih 36 točk (86:50).

STATISTIKA TEKME MED PRIMORSKO IN HOPSI

V vrstah Primorske se je med strelce uspelo vpisati celotni dvanajsterici, največ (indeksnih) točk pa je zbral ameriški krilni igralec Lance Harris, ki je v manj kot 20 minutah in ob kar 80-odstotnem metu iz igre (1/1 za dve in 7/9 za tri) prispeval 25 točk, 3 izsiljene osebne napake in 1 podajo.

Američani so bili najbolj učinkoviti tudi na strani Hopsov, kjer sta se najbolj izkazala center Nathan Fowler (16 točk, 7 skokov in 4 ukr. žoge) in organizator igre Anthony Collins (13 točk, 7 podaj in 5 iz. os. napak), medtem ko sta se med Slovenci najbolj odrezala organizator igre Žan Mark Šiško (14 točk, 6 podaj in 3 skoki) in branilec Miha Vašl (13 točk, 5 podaj in 2 iz. os. napaki).

»Razlika v kvaliteti je bila očitna, vseeno pa so fantje odigrani zbrano in uspešno opravili svoje delo. Imeli smo dovolj časa, da smo se dobro pripravili na to tekmo, ki smo jo solidno odigrali v napadu, v obrambi pa ne toliko. Kljub temu čestitam mojim igralcev, saj so osvojili novo trofejo,« je po zmagi povedal Jurica Golemac, strateg Hopsov Boštjan Kuhar pa je po porazu dejal:

»Ta tekma je bila za nas nagrada za lansko sezono. Glede na to, da smo šele dan pred tekmo dobili telovadnico za treninge, smo prišli povsem neuigrani in nepripravljeni. V tej sezoni bomo dali priložnost mladim, domačim igralcem in skušali presenetiti. Tekma s Primorsko je bila dokaz, da imajo v Kopru odlično ekipo, ki bo ob Krki in Olimpiji na domači sceni brez dvoma razred zase.«

Prvoligaši, med katerimi bomo po dveh letih znova spremljali tudi gostitelja 16. Superpokala, Terme Olimia Podčetrtek, bodo s tekmovanjem v državnem prvenstvu pričeli 2. oktobra, pokalno prvenstvo pa se bo letos začelo 27. septembra.

Jan Kropf

foto: KZS; Žiga Mikeli

Sorodni prispevki:

FOTO: Državni prvaki začeli s pripravami na novo sezono
Hopsi predstavili prve štiri novince

Dodaj odgovor